söndag, november 30

Falun XC Ski Team

Nu är bloggen och teamet Falun XC Ski Team startat! Vi kommer i början mest ha det som en rolig grej, men det är också ett seriöst projekt med seriösa åkare som kommer att åka fort framöver och som har framtiden för sig! Det ska bli spännande att vara med och utveckla detta team tycker jag. Någon som är sugen på att vara med, frågor, tips eller annat skriv så vi får veta!!Falun XC Ski Team

Döskalle!


Hej alla läsare. Idag var det meningen att jag skulle köra två pass. Jag gick och la mig innan klockan 23 igår men jag sov ända tills klockan 12 idag. Var helt slut i kroppen utav någon anledning. Men jag tror att den träning jag gjort senaste tio dagarna har tagit hårt på kroppen. Ska eventuellt köra ett lugnt pass idag. För att sedan nästa vecka gå in i en hårdare fartperiod.Jag har eventuellt ett bra projekt på gång, som kommer att presenteras här inom ca en vecka!? Låter det intressant?

lördag, november 29

Hemligt pass

Idag blev det som bekant endast ett pass. Men ett bra, roligt och hemligt sådant. Jag och wass var ute och sprang i hemlig tid. På hemliga stigar, vägar, hyggen och så vidare. Vi höll en hemlig fart med en hemlig puls. Det kändes hemligt. Bilderna som vi tog var egentligen även de hemliga, men vi valde trots allt att lägga ut dem i alla fall:
Hemlig kille nummer ett. Med en hemlig lagning utav vätskebältet.
Hemlig kille nummer ett och två.

Hemliga lådor med ett hemligt innehåll på en hemlig plats.

Hemlig stridsvagn med hemligt mål i sikte.

Hemlig stig.

Hemlig kille nummer ett i hemlig bil med hemlig destination.

Hej

Idag blir det bara ett pass trots att jag skulle köra två. Men jag lyssnade på kroppen som behövde vila lite till. Men denare i eftermiddag så blir det två timmar löpning. Imorgon är planen att köra två pass.

Kom gärna med olika frågor, så ska jag försöka svara på dem så gott jag kan!

fredag, november 28

Vilodag

Idag blev det trots allt vilodag, på grund utav följande faktorer: dels tog begravningen långt tid, vilken man ej direkt kunde stressa ifrån. Sen hade vi en liten familjemiddag för att prata igenom hur allt kännts mm.

När allt detta var klart så var det så pass sent att det inte var någon ide att träna. Sen har jag inte vilat på ett flertalet dagar, jag ska också träna dubbla pass både lördag och söndag så!

Godnatt och sov gott!!
Så hörs vi imorgon va?!

Godmorgon

Idag när jag skulle kliva upp så kändes det i kroppen sen intervallerna igår. Man är lite stel och har lite träningsvärk. Men det är bara skönt. Idag blir det bara ett lugnt löppass på ca 1,30h.

Nu ska vi iväg på morfars begravning :( .

torsdag, november 27

6X5' Skateintervaller.

Nu på eftermiddagen blev det ett intervallpass återigen skate. Jag körde med Sebastian Wass och Jone. På programmet stod det sex stycken femminuters intervaller. På dessa fem minuter hann vi fyra varv, lite mer på vissa och lite mindre på vissa. Snabbaste varvet gick på under 1,10. Det kändes RIKTIGT BRA både i kroppen och tekniken. Efter intervallerna stakade jag i 40 minuter. Vi hann precis klart innan Falu-IK hade sin barnträning med säkert 30 småttingar. Kul att det finns återväxt!


Wass är fokuserad innan passet.

Kanonfint före för att vara +6 Grader.

Jone resonerar som vanligt.

Dags för körning, då lär man av med kläder!

Efter passet, "nöjding"!

Invigning utav Falun visitors center

Råkade befinna mig på Lugnet under invigningen, fick då med följande film:


video

Det blev lite benskate med också.

Riksskidstadion Lugnet Falun


Översiktsbild på skidstadion.

Då har man kört säsongens första snöpass på Lunget. Banan är väl 500-600 meter lång med en höjdskillnad på 6 meter. Den tar ungefär 1,40 min att åka runt i lugnt tempo på skate. Det var helt dugliga spår där idag då jag körde en halvtimme. Min kropp känns rätt fräsch än, så det blir ett till pass senare precis som planerat. Nu ska jag iväg till Dala wärdshus och äta mat! Vi hörs sen. Vore ju kul med lite fler kommentarer, åsikter, frågor med mera, eller hur!?
Annan vinkel, översiktsbild.
Även storfräsare som Erik-Åke "DM-kungen" Tranberg var ute på spåret.
Vacker vy!
Uppe på banans högsta punkt var det så tunn luft och dimmigt så att man knappt såg handen framför sig, vilket ni ser på bakgrunden! ;)

Tjipp.

Godmorgon alla läsare, skönt att få vakna i sin egen säng idag. Tog lite sovmorgon idag (till 09.00). Ska bli kul att få upp och köra lite skidor på Lugnet strax.

För den som är intresserad så kan jag berätta att den totala träningstiden uppe i Tänndalen under de elva pass jag körde blev: 24,05 timmar, fördelat på enbart klassisk- och skateåkning.

Jag återkommer med bilder från Lugnet senare, om nu någon är sugen på att se dem?

Hemma igen!

Borta bra, men hemma bäst heter det ju. Skönt att vara hemma efter en lång biltur. Sista passet i Tänndalen kördes till större delen med Kalle och Fredda, de vek dock av efter 1,30 medan jag körde två timmar. Nu börjar jag få in ett riktigt bra flyt i åkningen även på skate.

Hörde att det går att åka skidor uppe på Lugnet, så jag ska dit imorn och försöka hålla i min hårda träningsmängd ytterligare ett par dagar. Nu blir det sängen, godnatt!
såhär såg det upp från vår stuga imorse, blåsigt och snöigt.
Jag innan sista passet.

onsdag, november 26

Klassisk distans

Under förmiddagen tillbringade jag och Kalle på spåren runt om här i Tänndalen. Vi åkte i 2,20 med en snittpuls på 125. Tekniken börjar kännas bra, likaså musklerna och kroppen i allmänt. Det har varit ett givande läger och nu på slutet har det känts bättre än vad jag vågat hoppats på. Det är nu endast ett pass i eftermiddag kvar för mig, sen så sticker jag hem efter middagen. Jag får sällskap utav Fredda, som fått beskedet att han får åka i Kuusamos världscup.

tisdag, november 25

Skate till Fjällnäs

Nu på eftermiddagen körde jag och Kalle ett kanonfint lite längre skatepass. Vi var ute i 2,40, först åkte vi runt i Tänndalen och en sväng emot Funäsdalen, för att sedan vända och åka till Fjällnäs för att möta upp Leon och Fredda som vi åkte hem i bil med.
Nu börjar jag få lägre puls och känna mig starkare, inte mer sliten alls. Det känns riktigt skönt att det går åt rätt håll. Nu är det dags för att kolla på film med grabbarna!

Fin klassisk tur.
Jag och Rikard leker.

Rikard.

Kalle.
Idag körde jag och Kalle ett fint klassiskt pass på cirka tre mil. Vi var ute i två timmar, jag tycker att det kändes bra idag. Bästa känslan hittils under detta läger, vi höll också en lite högre fart än under föregående pass.

Skate-film

På vägen emot Fjällnäs så filmade Rikard detta:
video

Lade upp filmen i slowmotion!

måndag, november 24

Full hand!

Idag fick jag för första gången på bra många månader ihop en full hand! Det vill säga fem timmars effektiv träning under en och samma dag. Jag körde med Rikard, Kalle och Fredda ett tretimmarspass skate under eftermiddagen. Det kändes faktiskt bra, hade även bra ork hela passet igenom. Kul att Kalle och fredda kom upp idag.

En bra sak till är att jag nu har http://www.adamsteen.se/ som är samma adress som till den gamla. Men det blir ju en mycket enklare och bättre adress att ha! Eller vad tycker ni?
Kallt och blåsigt under
Turens huvuddel gick mellan Tänndalen-Fjällnäs, tur och retur.
Skate.

Stormvarning!

Idag var det riktigt riktigt blåsigt uppe på fjället i bruksvallarna! På vissa ställen hade det säkert drivit in en halvmeter snö på spåret! Jag körde klassiskt i två timmar med lite olika övningar såsom stakning, utan stavar m.m. En normal dag häruppe ser ut som följande:

  • 07:50 väckning
  • 08:00 Frukost
  • 09:00-11:00 (12:00) Träningspass 1
  • 13:00 Lunch
  • 14:00-15:00 Vila
  • 15:30-17:30 (18:00) Träningspass 2
  • 19:00 Middag
  • 21:00 Kvällsfika
  • 22:00 Sova

Så det är fina dagar här uppe med bra träning. Fick till en "bra" bildserie idag:

Nej jag ramlade inte, jag gjorde en perfekt målgång! Det syns väl?

söndag, november 23

Internetproblem.


Det är stora problem med uppkopplingen till internet här uppe. Men jag har tränat två pass på två timmar vardera och det går bättre för mig hela tiden. Jag kommer uppdatera så fort internet fungerar igen. Nyss åt vi en kanongod middag, med pizza och efterrätt plus ett glas gott vin! Nu är det snart sovdags! Bilder från passet:

Något bättre...

Dagens förmiddagspass blev två timmar klassiskt uppe i Bruksvallarna. Kändes faktiskt bättre idag än föregående pass. Åkte upp på fjället med, kanonfina spår. Eftermiddagspasset blir ett lugnt skatepass, förhoppnigsvis själv. Bilder från passet:

Diagonal åkning uppe på fjället.
Precis uppe.

lördag, november 22

2,30 timmar klassiskt!

Dagens eftermiddagspass blev ett väldigt lugnt pass på 2,30 med Rikard och Leon. Jag börjar faktiskt känna mig seg efter endast två dagars träning. Fast det är mest att man känner energibrist. Hade en väldigt låg puls 120 i snitt under detta pass. Det är bara att hålla i och försöka fylla på energiförråden! Vi fick några bilder idag med:

Jag uppför en backe.

Rikard "stylar".

Vätskepaus.

Leon.

Leon, Rikard och jag.

Rikard.

Träningstävling

Idag blev det en tidig uppgång. Vi skulle köra en duathlon-tävling. Men jag körde dock bara klassiska delen, och ca en kilometer på skaten vilket blev en total intervalltid på 30 min. Jag slog några killar iaf, blir bättre och bättre för varje pass jag kör.

fredag, november 21

Första passet på snö!

Idag körde jag, Rikard Tynell, Patrik Karlsson och Jimmie Johnsson två timmar skate på rullskidsbanan uppe i Bruksvallarna. Det blev ett rätt så jobbit pass för mig som inte åkt längdskidor på länge. Känner även av de pass jag kört tidigare i veckan. Men jag kör på häruppe. Nu ska vi sova, godnatt!
Snart framme


Nu är vi strax i Funäsdalen. Minus 3,9 grader och lätt snöfall.

Orsa


Såhär fint är det strax ovanför Orsa. Jag och Rikard ligger och drar med gammel-toyotan före skidhögskolebussen. Beräknad ankomst strax före två. Nu är vi i Sveg för en kortare paus. Hörs senare!

torsdag, november 20

Test


Testar bara blogga med mobilen, blir nog ett inlägg på resan upp imorgon. Nu är allt klart inför lägret iaf! Godnatt!

3X2X400m och 10+8+6'

Nu har jag precis kört sex stycken 400meters-intervaller. Alla intervaller skulle gå på 66".
Jag och Carl Bywall turades om att dra, jag drog fyra intervaller och Carl två. Tiderna blev som följer: 66,4; 64,1; 66,0; 66,2; 66,5; 66;6 vilket gjorde att snittet hamnade på 65,9".
Efter löpintervallerna körde jag några ursköljningsintervaller på rullskidsbandet: 10+8+6'.
Det börjar kännas lite i kroppen efter tre intervallpass och ett styrkepass på fyra dagar. Men jag tycker mig bli starkare och starkare!


Efter löpintervallerna.

Lars Bleckur (idrottsbyte på gång?!).

Falu IK-s tjejgäng.

Björn och tjejerna diskuterar tider.

Carl efter sista intervallen.