tisdag, augusti 18

Intervallpass-tips

En sak till. Jag funderar på mina 3x20 min intervaller idag. Som min ledare i löpklubben Sågmyra snarare tycker är snabbdistans än just intervaller.

Vad tycker ni? Och vilka är era favoritintervallpass (med favorit menar jag de pass ni tycker ger mest, dels under uppbyggnad, men också under tävlingsperioden)?

6 kommentarer:

Mr. Ottesen sa...

Hmmm som gammal längdhoppare är väl inte intervaller mitt specialområde. Körde väl som mest 90-30 intervall tror jag. Nu för tiden när man vill bli lite mer långloppsuthållig så blir intervallerna inte mer än 4 min långa, verkar inte som att min kropp vill längre än så, än....

Annan fråga: Är det värt med såna där rullskidspjäxor? Kan ju bli lite varmt i vanliga pjäx under rullskidssäsongen, eller?..

Adam Steen sa...

Okej okej, ja men det kommer bli bättre ju mer du kör!

På tal om pjäxorna så är det vad jag vet bara Alpina som har speciella rullskidspjäxor. Jag har samma som på vintern. Jag frågade några som använder dessa pjäxor och de fungerar bra tydligen. Frågan är om det kanske inte är lite overkill. Kör med tunna och korta träningsstrumpor, fast det kanske du redan gör?

Peja sa...

När det kommer till löpintervaller gillar jag 4x4 eller 5x4 min på löpband bäst. 2-3 min vila, ett par procents lutning och ett tempo som man precis klarar att genomföra alla intervaller på.

Man tvingas pressa sig och hålla samma tempo hela intervallen vilket jag tycker är svårt utanför löpbandet. Har ett par steg kvar till din nivå så har svårt att palla mer än 20 minuters effektiv intervalltid om jag strävar att ligga över 90% av maxpuls.

Adam Steen sa...

Okej, jag förstår hur du menar med löpbandet, tycker själv det är bra att köra rullskidor på band, som du säger så håller man samma tempo (förhoppningsvis så slipper man sänka det). Men då jag kör såpass långa intervaller som idag så ligger jag på under mjölksyratröskeln.

Snittpulsen idag var mellan 86-88% av max, vilket förhoppningsvis är under mjölksyra, (tröskeln ligger vanligtvis mellan 90-93% av mex, beroende på hur bra tränad man är, dagsform, osv).

niklas sa...

Jag gillar 3*10min med 3min vila. Får bra fart plus tempouthållighet.
Kör hårt i vinter.

Adam Steen sa...

Ja det är ett bra pass! Det vet du!