söndag, december 29

9:a på AXA Ski Marathon i bra startfält

När vi kom upp till Orsa Grönklitt så var det plus 3 och regn. Det var otroligt lösa förhållanden och sladdrigt. Jag valde ganska snart skidorna utan fäste. 

Stavarna sjönk ner utav fan, så med en halvtimme kvar till start så bestämde jag mig för att fixa nya trugor. Sprang ner till sportshopen vid receptionen och köpte ett par Rex-trugor som var stora som as. Värmde på de nya och det blev en jävulsk skillnad. 

Jag och Simon Andersson (den slutlige kingvinnaren) tog starten, i nästan två varv var jag med i spets och harvade. Det kändes rätt bra dit. Därefter blev jag rätt trött, tappade någon placering, men höll ändå hyfsad fart i detta monsterstartfält. Efter halva racet kom jag ikapp Markus Jönsson som åkte tvåans växel uppför brantaste backen. Jag lyckades hänga av honom och låg länge nära både Lars Ljung och Dan Moberg. I princip hela loppet åkte jag själv. 

Ut på sista varvet hade jag så jävla ont överallt, kramp och jävulskap. Blev ikapp- och ifrånåkt av en starkt avslutande Rikard Tynell. 

Det blev väldiga avstånd idag, men det var en tuff bana och lite halvsvårt före. Tror man hade tjänat att gå med fäste idag, ettan Simon, Tvåan Brink och fyran Solin körde fäste i alla fall. 

Jag är nöjd med loppet. Nu sitter jag höger bak i bilen på väg till Arlanda. Helt slut. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du höll ihop benen bra, fanns andra som särade benen mer än ett gäng polska horor i brantbacken där, som Samuel Norlen och Oskar Svensson. Och speciellt Jimmie Johnson innan han bröt

Adam Steen sa...

King. Ja, jag försökte vara noga med det!

Solsjö sa...

Bra jobbat!