fredag, december 13

Älvdalen idag, startlistor och lite annat runkelirunk


Så här fin var jag på förra årets björnjakten, då kom jag fyra totalt. I år ska jag åka fortare. 
Foto: Agneta Andersson


Hej vänner och bekanta. Fredag den 13:e idag, perfekt! 

  • Idag efter lunch så åker jag och pappa upp till Ävldalen. Jag ska bo på vandrarhemmet Tre Björnar, ett riktigt trevligt, bra och mysigt vandrarhem. Där bodde jag förra året också, och det kan jag varmt rekommendera!


  • Träningen för dagen tänkte jag bedriva på skidstadion i Älvdalen, planen är 1,30 timmar skate, med ett block 10"-20". Lär väcka igång gammelkroppen!


  • Startlistorna för lördagens tävling (10 kilometer skate för oss i H21) hittar ni här. Söndagen innebär 15 kilometer klassiskt jaktstart. 


  • Har de senaste dagarna befunnit mig i någon form av likgiltighet gentemot det mesta och de flesta. Det (nästan) enda som jag bryr mig om är mig och min skidåkning. Trots att jag inte är någon världsmästare, eller kanske inte ens något mer än en halvdassig tröttfet åkare så är det detta jag brinner för och det enda jag verkligen har i mitt liv. Har tidigare haft svårt för att sitta ensam hemma på kvällarna, samt att vara endam, men nu har jag bara tyckt det varit skönt att träna själv och bara umgås med mig själv. Är väl något jag är inne i nu bara, men det är sjukt skönt att inte göra sig beroende av någon annan och bara göra det man själv tycker är kul.

  • Ni kanske skulle ha lagt ett bud på vasaloppsauktionen? Ni kanske skulle ha gett mig ett jobb? Ni kanske skulle ha inlett ett sponsorsamarbete med den unde herr Steen? Jag må vara lite halvstum på skidor, men jag är ju i alla fall hemskt mäktig och steekig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha klart du skall åka skidor och göra det du brinner för trots att du inte har VM-guld och har passerat åldern för att vara en lovande junior! Tänk på oss alla mycket tröttare, mycket fetare och mycket äldre motionärer som brinner för detta med skidåkning. Trots att vi försöker få fin grundträning under grillsäsongen och spenderar alldeles för mycket pengar på utrustning+valla och ändå rasslar in timmen eller längre efter dig på vasan! Jag gör det för att det får mig må bra och jag antar att din skidåkning lyfter ditt liv så fortsätt kämpa! Jag är helstum på skidor och sannerligen inte mäktig och det var nog sisådär 10 år sedan jag benämdes steekig så kör jag ändå bara på för att ta mina mål!

Lycka till i helgen och din fortsatta jakt på jobbtimmar och sponsorer!

Adam Steen sa...

Tack för en fin kommentar! Kör hårt du också! Tack!