fredag, december 20

Seger elljuscupen nummer 1!


När vi kom till Orsa  Grönklitt så var det nollgradigt och blanka spår. Mina klassiska skidor var vallade för minusgrader med blå burk, dock så hade jag ett par klassiska skidor utan fästvalla på (dock inte helslipade, utan de har varit ruggade förut). Bestämde mig ganska snabbt för att staka. Skateskidorna var vallade med Briko Maplus LP2 violett, kanske inte optimalt i detta före, men ändå helt okej. 

På den klassiska delen blev vi ganska snabbt tre stycken: Jimmie Johnsson (som drog hela tiden), jag och Simon Andersson. Simon släppte på slutet av första varvet, jag hängde med Jimmie tills en bit ut på sista varvet (vi körde tre varv á cirka 3-3,5 kilometer per del). In till växlingen så var jag 10-15 sekunder bakom Jimmie och ungefär detsamma före Simon. 

Åkte i ett kontrollerat tempo på skaten, försökte åka stort och utan att stressa. Stod mycket i spåret på platten och utför. Det gick satans mycket lättare. Lyckades gå ikapp Jimmie på sista varvet, få en liten lucka i långbacken, blir ikappåkt och åker sedan ifrån honom sista 700-800 metrarna och lyckas vinna! Nöjd med insatsen idag. Hade en aning kramp i höger höftböjare och i båda triceps. 

Lite siffror:

Klassiskt - 24,47 min, 175 snittpuls, 185 maxpuls. 

Skate - 23,28 min, 178 snittpuls, 186 maxpuls.


2 kommentarer:

Kolmårds Niclas sa...

Kul att se att träningen "bitit" på dig !

Blir spännande att följa dig under säsongen.

Adam Steen sa...

Japp, tack så mycket :)