onsdag, januari 29

AII-stakning. Eller en del AIII också..


Skapligt jobbigt eftermiddagspass för denna kille idag..!

Eftermiddagens träningsplan: 1,30 timmar stakning, en timme av dessa skulle genomföras i AII med en impuls var sjätte minut. 

Utfallet av träningspasset blev lite annorlunda. Jag körde nämligen med den überstarke Lars Suther, och då förstår ni ju själva hur det blev.. För oss vanliga dödliga så kostar det ju på en aning. Innan så sa han att han bara skulle ligga bakom, det tog sex minuter innan han var uppe i spets och smyghöjde tempot. Vi drog således var sjätte minut, efter varje spurt/impuls alltså. Jag försökte sänka tempot, och han (upplevde jag det som i alla fall) höjde det igen. Nu tror jag dock att detta pass var välbehövligt för mig då jag inte har något AIII-pass förutom söndagens tävling denna vecka. 

Vi körde två varv runt milbanan, med start och varvning nere vid skyttepaviljongen. Det sved rätt bra uppför långbacken på milbanan under andra varvet vill jag lova. Men jag bet mig fast i Lars rygg och jag tyckte att det kändes bra i kroppen idag! Bättre än förväntat, så det var sjukt skönt. För första gången i historien så hade jag inte bättre skidor än Lars på ett träningspass heller, så det var aningens chockerande.

Under AII-timmen så hade jag 168 i snittpuls (min AII-zon ligger mellan 150-170 BPM cirka) och 187 i maxpuls. 21 minuter var i AIII-zonen..

Ska bli skönt att få vila imorgon.

Inga kommentarer: