söndag, februari 2

Tvåa på #Maserloppet (man kan ju inte vinna jämt)

Jag hade ju förhoppningen om att vinna idag, det ska jag ju inte hymla med. Men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Det var spurtpris efter 4,5 kilometer idag, samt prispengar till de tre första, så jag hade ju även ett mål att ta hem det.

Banan vi åkte idag var ett "prologvarv" på 4,5 kilometer, plus tre varv på 12,5 kilometer vardera. Bitvis rätt så jobbiga backar, men även mycket platt. Så jag, samt de resterande i toppen valde att staka. 

Direkt från start så tog jag kommandot och åkte i halvhög fart, efter cirka 2,5 kilometer börjar jag köra i de tuffaste backarna och får en lucka. Här kändes det bra. Dock så kommer den slutliga vinnaren Håkan Löfström och Johan Eriksson ikapp mig på platten efter, men jag fortsätter att köra. Några hundra meter innan spurtpriset så kliver Johan förbi och tar spurten ganska enkelt. Här är jag totalt rökt. 

Håkan fortsätter att köra efter spurtpriset, jag lyckas hänga honom i ett par kilometer. Men i en utförsbacke så glider han ifrån mig, trots att jag ligger i rygg. Nästkommande kilometrar är ett rent helvete, då jag blir passerad av åkare efter åkare. Ligger på åttonde plats ett tag. Just i det läget så kan jag väl säga att tankarna inte bara var positiva. Fortsätter ändå att åka, men känner att mina muskler är riktigt stumma och jag får ingen som helst återhämtning. Efter ytterligare någon kilometer så ligger jag sist i en tremannaklunga och ser att vi har ganska nära upp till klungan som innehöll åkare 2-4, säger åt mina medtävlande att vi kanske ska jaga ikapp de andra, de släpper förbi mig och jag kommer ikapp gruppen framför.

Jag åker med andraklungan utan större ansträngning och märker att jag får småluckor så fort det går uppför och jag ökar farten. Dock så orkar jag aldrig hålla trycket och vi ligger länge tillsammans, även om jag drar förhållandevis mycket. 

I början på sista varvet så bestämmer jag mig för att köra på lite och testa hålla hela vägen in. Kommer då iväg från de övriga och åker sista milen själv och kommer i mål som ganska ohotad tvåa. Tog även in lite tid på Håkan under sista varvet. 

Får vara nöjd med att jag kämpade på, trots att kroppen ville annat idag. Jag har en bit kvar till toppformen innan och i Kina. Men det kommer. Har ju tränat rätt hårt i veckan också. Nu tar vi nya tag!

Avslutningsvis så vill jag tacka Kvarnsvedens GoIF, Daniel Nordebo och Adam Johansson för ett bra arrangemang. Och Adam för en storartad speakerinsats, som vanligt!


Inga kommentarer: