söndag, mars 9

40 min AII skate


Suther brände av en fotoserie på mig och Victor Gustafsson, efter avklarat pass.

Då har jag kört ytterligare ett pass skidor. Med mig på dagens pass hade jag Lars Suther och mitt i så dök Victor Gustafsson upp. Vi började med en halvtimme uppvärmning. Där det var nydragna spår (en av två 3,75 km-spår) så gick det helt okej lätt, men där det var odraget gick det så tungt och var så smutsig snö att jag till slut kunde åka klassiskt med mina skateskidor på grund av all smuts som fastnat i belaget. 

Planen för dagen var 40 minuter AII (snabbdistansfart), men jag började bli så less att jag tänkte åka hem efter en halvtimme. Tur att jag hade Lars med mig då som peppade mig att köra. När vi väl sparkade igång AII-draget så kändes det genast bättre. Jag försökte fokusera på att åka stort och kraftfullt. Blir man stressig i åkningen under dessa förhållanden är det rätt stor risk att man "gräver ner sig" och blir stum. Tycker jag lyckades bra med passet och det blev bra!

Idag har det varit plus elva grader och soligt. Snön töar rätt mycket just nu och det känns som att spåren knappt kommer hålla längre. Inga kommentarer: