måndag, maj 19

Skate med tröskelintervaller


Eftermiddagens skate-historia gick från ett planerat distanspass, till ett distanspass med tre inlagda tröskelintervaller á 10 minuter. Det gick fint det också, speciellt för att vara det första för säsongen. 

- Den första intervallen startades nedanför Lugnet, åkte över skidstadion och upp till Kårestugan. Här stressade jag upp pulsen till 181 som max. 

- Den första intervallen startades vid Järlindskiosken, vidare igenom Järlinden (lite härs och tvärs.) och nästan ända upp till kårestugan. 

- Den tredje och sista intervallen startades i Herrhagen, upp höger till det nya bostadsområdet och vidare upp emot Stångtjärn. När vi precis äntrat Stångtjärnsvägen så såg vi till vår stora glädje att halva vägen var nyasfalterad, jag åkte in på den först och det tog tvärstopp. Jag var toknära att ramla, men efter lite parering så klarade jag mig med en hårsmån. Asfalten hade nämligen inte härdat ännu. Men om några dagar så kan den nog bli bra! Hoppas bara inte dom lägger på något oljegrus. 

Totalt var vi ute i två timmar, Medelpulsen blev 141 och maxpulsen 183. Fint pass, förutom att det var ruskigt blött och skitigt. 
Inga kommentarer: