söndag, januari 11

10:a i Maserloppet.

Dagens lopp blev ett för mig svårt vallaföre. Det var runt 0 grader och på gränsen mellan burk- och klistervalla. Vi valde sen att lägga klister och jag fick hjälp med vallning och langning av Per Israelsson och med langning också av mamma, tack!
I starten fick jag då för en gångs skull stå längst fram i det seedade 0-ledet. Jag fick ett litet släpp precis i startögonblicket, men rusade sen på rätt bra och kom ut som trea. Sen gick det lite ojämt i början och efter cirka tre kilometer var vi en klunga på säkert 50 man minst. Men därefter gick det lite fortare och nästa gång jag kollade bak så var vi en klunga på 10 man. Jag hade bra skidor det första varvet, men efter varvningen så blev det en hyfsat lång uppförsbacke, som jag var tvungen att släppa någon meter i då jag hade noll fäste. Men jag lyckades staka ikapp igen och hängde med klungan i cirka fem kilometer på andra varvet också (totalt 25 km av 42) . Sen gick Erik Eriksson dagens vinnare upp och ökade farten. Det med kombination av inget fäste gjorde att jag fick släppa och åka sista 15 km i ett vakuum. Mot slutet började jag ta in på Anders Eriksson, men jag kom desvärre inte riktigt ikapp. Jag får vara nöjd med denna 10:e plats, 3,18 efter. Nu har jag klarat ett av målen denna säsong: att komma topp-tio på ett nationellt långlopp.
Nu är jag riktigt trött, så det lär inte bli så många mer knop idag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Adam du får se till och ha Mäster
hemma när du tävlar.
Synd att du inte fick vara med och hugga på slutet.
/janolov

Adam Steen sa...

Hehe ja jag vet, men men, jag är nöjd iaf! Du skulle ju varit med och smort på annars :)

Marcus sa...

Tja! Hoppas mina uppmaningar i spåret hjälpte! ;D Själv behövde jag inte ens åka fort för att bli trött men det var i alla fall skönt efteråt. Du! Jag åkte milen på lugnet på 34.32 i onsdags förra veckan. Tänkte det kunde vara kul att få vara med i din rankinglista. Ha det!

Adam Steen sa...

Hej, ja tack. Kul att du var med. Japp, jag ska lägga till dig. Ja men det var jobbigt idag. Snart slår du mig :)