torsdag, januari 29, 2009

Företaget Adam Steen

Halloj!

Kan börja med att säga att jag är lite bättre i förkylningen idag, (kanske inte skulle skrivit de för då är man väl sämre imorgon igen...). Nu till den stoora nyheten :)

En stor grej för mig är att jag trots uppsägningen från Adecco får hjälp av dem med att söka jobb eller som i mitt fall nu att starta eget! Jag har spånat på detta egentligen i många år, men det är först nu då jag blivit uppsagd och inte har någon riktig inkomst som jag tänkt starta en egen firma. Dels för att kunna fakturera sponsorer, men även företag och privatpersoner. Men vad ska jag fakturera då? Jo, sponsorer eller samarbetspartners är ju självklart det är ju en överenskommen summa pengar, företag och privatpersoner är som följer: Största ideén (Affärsidé) med hela firman är ju att jag ska vara: "längdskidåkaren Adam Steen", men andra stora delar inom företaget är skidskola, där jag tänkt lära ut det som efterfrågas inom främst längdåkningen (även löpning, i viss mån lite cykel och styrketräning) såsom, teknikträning och tips, vallning, träning, kost, etc. Sen kommer jag ju då att kunna fakturera de som jag jobbar åt, istället för att de ska behöva anställa mig så är det bättre att de hyr mig, eller mina tjänster då. Jag ska försöka kunna köpa in varor (sport- och då främst skidutrustning, m.m). Så det är alltså mina ideér, har inte kommit längre ännu, men finns det någon som skulle kunna hjälpa mig mera att förverkliga mitt mål med att starta företaget så vore jag väldigt tacksam?! Jag har lite (dåliga) ideér på namn: Längdskidåkaren Adam Steen, Adam Steen sport, Adams skidor, osv. Någon som har något bättre namn hoppas jag :) ??

12 kommentarer:

Anonym sa...

Adams friskvård.

/janolov

Unknown sa...

Ja det vore kanske nåt!

Anonym sa...

Firma Steek.

Jag har ju länkat till dig. Du sitter på min länksida.

Anonym sa...

Ett tips är att inte ha efternamn eller bransch i namnet.

På så sätt förhindrar du att stoltsera med ditt efternamn ifall företaget hamnar i trubbel, och branschen är bra att skippa ifall du byter inriktning.

Unknown sa...

Det vore ju ett utomordentligt namn Öijer, ja just ja jag fanns ju där nu. Tack anonym för tipset.

Anonym sa...

Kul att du är på bättringsvägen! Riktigt kul, vi får hoppas de fortsätter i samma riktning och inte tar om nu bara :)

Eget företag, kul! lycka till med de,, har dock ingen namnide´ men de där kommer nog bra. (jag kommer iaf vilja köpa dina tjänster ;) )

Unknown sa...

Tack Dan, du är alltid lika optimistisk, och en av få (?) som tror på mig!

Anonym sa...

Klart du kommer lyckas! Måste även tillägga att Adde Steek kan stoltsera med sitt efternamn i företaget, för de kommer inte hamna i trubbel. Men visst det är helt klart rätt de du säger"Anonym". Men som sagt de händer inte.

Men Adde se till att starta en firma så jag kan sossa på dig!

Puss

Unknown sa...

hahaha, inge sossning då heller :)

stefan carlsson sa...

porradams hembränneri. länken sitter som en smäck. kör hårt!/stef

Unknown sa...

tack Stef! :)

Anonym sa...

It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.