söndag, januari 25

Marcialonga

Goddag.
Har precis kollat på Marcialonga, kul för Jerry och Tynell. Det är ett riktigt roligt lopp, åkte det 2007 då precis som i år vann Jerry, jag gjorde ett bra lopp och kom 32:a. Ett riktigt bra lopp till och med, med tanke på omständigheterna: Vi befann oss nere i Italien efter att ha åkt student-OS på samma banor som OS i Turin gick året innan. Dagen innan åkte vi till ett hotell utanför Val di fiemme. När vi på tävlingsdagen åkte mot starten på morgonen cirka två timmar innan så får vi veta att vi inte får stå i det seedade fältet, utan vi skulle stå i en fålla utan att ha skidorna på sig ens. Så för att få en någorlunda okej start därifrån så blev vi tvugna att gå in i denna fålla (tänk er ett inhängnat sttaket som används för kossor) 1,20 tim innan start, stå där helt ouppvärmda i minus 5 grader och bara vänta på att starten för eliten skulle gå, när den väl gått så släppte de in oss sakta men säkert. Då fick vi springa cirka 50 meter, sätta på oss skidorna och sen köra på. Vi hade inte en chans att komma ikapp täten, vi såg dem inte ens någongång. Men jag och Lars (mest Lars) turades om att dra, vi plockade placeringar hela tiden. Fram till backen hade ingen kört om oss, men vi var en liten klunga där och då blev jag omkörd utav en italienare som skatade uppför medan jag fick lov att staka då jag hade noll fäste. Men som sagt, jag kom 32:a i alla fall, med cirka 7,5 min efter segraren och det var och är jag riktigt nöjd med.
Nu kollar jag sprinten från världscupen. Därefter så måste jag iväg och skotta snö åt han som hjälper mig med akupunktur. För att sedan åka ner till Stockholm för att göra ett ärende åt pappa. Sjukdomen är tyvärr lika illa för mig än.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra kört från deras sida, även feån din gubben :) synd att du är sjuk fortfarande bara :/

Så var det dagt för Dan "Radio" Helin att annonsera här på bloggen om att få köpa ett par Rullskidor modell Skate.

Så är det någon som har ett par sånna över till en symbolisk summa, så ja hör av er!


073-852 11 68

// Dan Helin

Unknown sa...

Ja, det är då faan! Tack ska du ha. Japp annonsera på du!