tisdag, mars 24, 2009

Skatedistans och stretch!

Godkväll!

Eftermiddagens pass blev ett lugnt skatepass med Kalle Gräfnings. Vi körde i två timmar och jag kände mig faktiskt pigg! Ryggen kändes skapligt bra nu på eftermiddagen, men den brukar oftast göra det på lugnare pass.

Mellan passen så åkte jag ner på stan och gick förbi Anders Lind för att höra med honom om han hade några tips för min rygg, han visade lite och jag fick testa en del övningar där på hans ställe. Vi bokade också in en tid för massage och stretch imorgon. Anders är duktigt och kan sin sak. Jag tror att det kan vara bra för mig.
Nu ikväll har jag kört en massa stretchövningar för bland annat: Framsida-, baksida lår, sätesmusklerna, mage och rygg. Kört några övningar för just ländryggen har jag också gjort. slarvigt av mig att inte ha gjort det tidigare, men jag stretchade mycket då jag höll på med friidrott som junior, men tyckte inte att jag hade någon nytta av det. Så de senaste åren har jag inte stretchat mycket, jag har inte tappat något märkvärt i rörlighet i alla fall. Men just de övningar jag kört tror jag är bra för mina problem i ländryggen. När jag tänker tillbaka på dessa problem så vet jag att jag haft lite problem fram och tillbaka med just ländryggen genom åren. Men de har varit som värst i början på sommaren (eventuellt slutet på våren) då jag just börjat köra rullskidor, och är ovan med rörelserna. Det är väl just det som kan spöka för mig nu i vinter, då jag i princip inte kört några rullskidor under uppbyggnaden, med tanke på min "lilla" vila vår, sommar och en bit in i hösten. Men jag ska nu försöka åtgärda detta och göra det bästa av situationen.
Imorgon är det ju i alla fall massage och akupunktur. Efter det blir det lunch, skidtester inför SM-femmilen och ett lättare skidpass klassiskt. Torsdag drar vi norrut!

2 kommentarer: