lördag, mars 28, 2009

Vad händer (och fötter)

Hej och godmorgon! Vad händer idag då? Ni läsare ska väl bara träna, träna och träna?! Själv blir det samma visa som vanligt (de senaste dagarna), vila och spela PS3! Kul med lite omväxling! Eller vad säger ni? ;)
Nej skriv nåt kul till mig nu, eller skicka in nån fråga så ska jag försöka svara efter bästa förmåga! Ha det fint så länge!

10 kommentarer:

Ottesen sa...

Segt med sjukdom, har själv liknande upplevelser då jag nu är inne på min 3:e förkylning på 12v. Suger stenhårt.... Så träningen blir lite lidande, men förutsättningarna är väl inte de bästa iaf.

jocke sa...

Jag skulle vilja ha hjälp med tempot och uthåligheten i spåret. hur gör jag?? du får hjälpa mig så jag kan sparra dig lite / Jocke

Anonym sa...

jag vill vet hur många distans pass man ska köra i veckan under vår / sommar träning. är en motionär som vill åka vasan under 6 tim. ska man lägga in intevaller ..

Andreas

Unknown sa...

Ottesen: Ja det är tråkigt, det blir som att man kommer in i en ond cirkel. Hoppas du blir kvitt problemen snart!

Jocke: Det finns inga genvägar, bara hård träning under en lång tid som gäller!

Andreas: du skulle ju med fördel kunna köra cykel och löpning, förutom rullskidor. sen beror det ju på hur mycket tid du har och hur långa pass du kan/vill köra. Det är nästan bättre att du räknar tid (eller distans) än antal pass. Så det är lite svårt att säga men kanske 5-10 mil eller 5-7 timmar iaf, kanske lägga in något styrkepass för överkroppen. Intervaller kan du lägga in under sonsommar och höst!

Ingmarie Nilsson sa...

Jag tror både du och Ottesen vilar för dåligt. Då menar jag balansen hårt/lätt. För många hårda pass för tätt. Kroppen hinner aldrig återhämta sig! Därav trötthet och förkylningar. Eller? Undrar även hur du äter och sover. Kosttillskott? Allt hänger samman som sagt var...

Unknown sa...

Njae jag tror inte riktigt det ändå, för jag tränar inte så hårt faktiskt, inte som jag har gjort tidigare, men det är väl hårt om man jämför mot att ha tränat 0 (noll) under flera månader i somras. jag äter och sover skapligt, men inte optimalt desvärre. Kosttilskott har jag, men tror inte att det är nödvändigt egentligen! :)

Ingmarie Nilsson sa...

Men se det gör jag! Tror på kosttilskott. I synnerhet om du inte äter och sover optimalt!!

Unknown sa...

Förvisso :)

Anonym sa...

Felet är inte att du tränar för hårt och för mycket. Felet är att du blir helt blockerad och fanatisk i ditt tränande. På värmländska finns det ett ordspråk om bajs som stämmer rätt bra på dej: Häfta eller sketa. Du måste hitta en balans i träningen och fokusera på rätt saker.

Kram på dej

Dalken

Unknown sa...

ja, du har nog rätt MR Dalk