torsdag, september 10, 2009

3:a på sista etappen av Tour de Falun!

Maxkörning, femtio meter innan målgång.

Vatten och återhämtning.

Lars Suther och jag på nedvärmningen.
Hej.

Jag fick reda på sträcktiderna från dagens tävling, Håkan Löfström vann (både etappen och totalt), Emil Brindbergs var tvåa på etappen och jag var trea!

Man startade idag efter hur många poäng man samlat på sig under de tidigare etapperna, poängen man var efter blev senare omvandlat till tid. Jag hade ju noll (0) poäng och fick således starta sist tillsammans med Andreas Lundblad, Robin Erikson, Johan "Jedin" Edin, 1,35 min efter Håkan fick vi gå ut. Däremellan startade resterande åkare.

Johan Edin gick upp och drog direkt från start på platten (två första kilometrarna innan Hobborn är ganska så platta) i ett hårt och kontrollerat tempo. Vi blev ganska snart själva och plockade rätt tidigt två stycken. När vi var framme i Hobborn hade jag gått upp på sjätte plats och gick upp för att dra åt Johan, jag fick en lucka direkt för att han stannade och lämnade sina glasögon där. Eftersom att han var så snäll att dra åt mig i början så slog jag av på farten ett tag för att vänta in honom. Men i nästkommande backe fick han problem med ryggen så han släppte mig där.

Jag låg alltså femma med fem kilometer kvar, passerade två tjejer som startat före oss. Därefter såg jag bara de andra en bit fram, tyckte mig hålla jämna steg med Emil Brindbergs som kom fyra totalt.

Inne i Skuggarvet just innan den långa backen (förbi mina föräldrar) ner till svackan där sista stigningen på tre kilometer börjar, så stod en kon man skulle runda för att på så sätt få ner farten, för att gå på säkerhet där så började jag ploga lite för tidigt, vilket gjorde att jag tappade lite tid mot Emil som jag såg började ploga senare än mig.

I den första backen på sista stigningen så ser jag första tjej Emma Eriksson cirka 30 sekunder före mig. Hon och jag hade pratat lite skämtsamt om att vi skulle spurta mot varandra. Så jag matade allt jag hade därifrån, lyckades komma ikapp henne med 100 meter kvar till mål. Så tack vare henne åkte jag allt jag hade ända in i mål, annars hade jag nog inte pressat mig lika mycket eftersom att det var ganska långt både framåt och bakåt!

Medelpulsen på racet blev: 185 och maxpulsen blev 201!

Ett stort tack till Rikard Tynell (3:a totalt), som för tredje året arrangerar denna roliga tävling, den blir ännu bättre för varje år!

Inga kommentarer: