tisdag, oktober 27

2 timmar klassiskt i grisföre!

Kanonvallade skidor, eller?!

Hej.

Detta var årets VÄRSTA pass! När vi startade nere vid stadion så var det +1-2 grader och regnade/blötsnöade, alltså perfekt klisterföre. Jag liksom alla andra hade vallat med just klister (start universal och holmenkol violett hade jag under mina skidor). Perfekt fäste och bra glid 95% av backen upp på fjället, (backen är 5 kilometer lång), men när vi är två hundra meter från toppen kommer det som vi hade börjat fruktat kilometern innan; underfrysningen och hugg som gjorde att man nästan stod på öronen var femte meter! Som ett brev på posten! Det snöade nämligen torrsnö uppe på fjället. Alla fick stanna och skrapa bort isen som fastnat under skidorna. Hela vägen uppe på fjället blev ett svärande och gnällande från i stort sett hela det åtta man starka gänget!

När vi efter en timme kommit ner till vändningen, Holmvallen (som inte ligger på fjället) så hade klistret frysit ihop till en enda stor ishinna. Vilket gjorde att det på platten och nerför funkade att åka skapligt bra. Men då vi skulle köra uppför tillbaka över fjället igen så hade man bitvis noll i fäste och bitvis så högg det så att man höll på flyga framåt. Man kanske skulle kunna jämföra det med att cykla rätt ner i en myr med en landsvägscykel!

Armarna och benen var inte alltför pigga sista halvtimmen, men det blev ett bra pass tillslut ändock! Medelpulsen stannade på 128 och maxpulsen 158. 530 höjdmeter plockade vi och jag brände bort 1228 kilokalorier!

Nu ska vi äta middag, kanske lite godis och sen bara ta det lugnt framför TV:n.

Imorgon kör vi "bara" ett pass innan vi åker hemåt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

DE härdar

Coach JG

Unknown sa...

Jajjemen!

Anonym sa...

Ha ha känner igen det där..
Gjorde likadant för 2 år sen i Bruks.. Klister nere i byn å sen ifrysning som hette duge.
Mattsson tog av sig sina skidor på toppen å hivade de ut i skogen..
/Patrik S

Unknown sa...

haha, klockrent!