tisdag, oktober 6

Stavgångsintervaller

Hej hej.

Årets/säsongens första stavgångspass är nu avklarat. Såhär körde jag och David ( jag med stavar och David utan):

  • Jogg till Lugnet, 17,37 min, använde stavarna uppför.
  • Älglufsintervaller (kortfattat; löpning med stavar) uppför "Bersabacken" och sen till toppen av serpentinerna (mellan mördarbacken och hoppbackarna), till toppen tog det 3,35 min, kastade av stavarna i farten, fortsatte intervallen med löpning bort, förbi Kårestugan, vände och sprang tillbaka till toppen av serpentinen. 6,00 min totalt. 173 i medelpuls, 181 i maxpuls.

  • 15 stycken korta sprättande max-skidgångsintervaller i bersabacken, med joggvila ner. Tio minuter tog den serien allt som allt, efter andra intervallen (runt en minut) så har jag intervallpuls hela tiden. 173 i medelpuls, 182 i maxpuls.

  • Samma som första intervallen, hade 3,45 på toppen av serpentinen, 6,00 totalt. 176 i medelpuls, 181 i maxpuls.

  • Samma som andra "intervallblocket", 15 stycken korta sprättande skidgångsintervaller, 10,23 min, 173 i medelpuls och 183 i maxpuls.

  • Sista intervallen, samma som nummer ett och tre, 3,45 på toppen av serpentinen, 6,00 totalt, 181 i medelpuls och 187 i maxpuls.

  • Nedjogg hem till Britsarvet, 21 minuter.


Totalt så blev det 38 minuter effektiv intervalltid, hela passet tog 1,42 timmar, medelpuls totalt var 149. Det kändes skapligt, även om jag blev bra stum på de korta intervallerna. Ska försöka köra detta pass några gånger till framöver och också bygga på det till tre stycken korta intervallblock.

Nu blir det middag och film!

Hörs imorgon!

5 kommentarer:

Jimpa sa...

Det är i Romme det händer.Häng med nästa Tisdag vet ja. Men du får int knäcka mig.

Jimpa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Adam Steen sa...

Ja jag vet. Men jag jobbade idag den tiden ni åkte, så jag kunde ej vara men.

Elina & Linnéa sa...

Hej! Vi är två tjejer från Örebro med klackarna i taket, Linnéa född -90 och Elina -92. I bloggen kan du följa oss dag efter dag, hoppas du gillar den!

Och du, vi ses på blogawards! :*
http://klackarnaitaket.blogg.se

Adam Steen sa...

Ja er blogg verkar JÄTTEintressant.