måndag, december 28, 2009

(Gr)iskallt


Sådär, då har jag åkt skidor också.

När jag åkte upp till jobbet så tog jag med mig ombyteskläder till skidorna, då var det minus sju grader ute. När jag jobbat klart, bytt om och åkt upp till skidstadion så kände jag hur jäkla kallt det var. Temperaturen hade sjunkit till minus 15 grader. Jag som har så lätt att frysa (om framförallt händer och fötter) började ju så klart frysa om händerna idag med innan jag ens hunnit åka tre minuter (planen var att åka en timme). Jag tog av mig stavarna, stoppade in händerna i jackan, försökte blåsa på händerna och allt det samtidigt som jag åkte benskate. Efter en kvart så var jag uppe på milen och fingrarna började bli varma. På milen finns det bara ett klassiskt spår och resten är opackat, så det fick bli stakning. Jag stakade mig fram, kändes bra i kroppen, likaså i mina nu varma fingrar.

Jag hann åka tio minuter till innan jag började frysa om fötter och knän, så jag fick lov att försöka gnugga mig över knäna, samtidigt som jag fick se till att hålla fingrarna och nu även tårna vid rörelse. Det gick faktiskt bra, tro det eller ej!

Så jag åkte runt hela milen och två varv nere på konstsnöslingan. Sista varvet på den började jag frysa igen, så jag fick köra i ett AII-AIII-tempo runt för att inte frysa fast.

Jag måste berätta att det är svårframkomligt på milbanan. Dels så är det ju som jag skrev bara ett klassiskt spår, till råga på det så ska de börja avverka skogen runt om där i skogarna nu, så det är en plogad "väg" som bitvis går efter milbanan. Det går att ta sig fram för tillfället i alla fall, men tävlingsskidor är inte att rekommendera.

Tid på passet idag: 1,15 timmar, uppskattad längd 15 kilometer.

Nu måste jag duscha!

Inga kommentarer: