söndag, december 27, 2009

MoraPinglan 2009

Sista tävlingen för min del år 2009 är nu till handlingarna. Jag är faktiskt ganska så nöjd med mitt lopp. Klicka här för att komma till samtliga resultat.

MoraPinglan är ett av få lopp där man startar två och två. Jag hade turen (?) att få starta själv. Vi körde 3x3,3 kilometer, på en rolig och teknisk, men enligt mig lite längre bana än just 3,3 km. Tyckte att jag gick ut i ett bra tempo, men redan efter cirka tre kilometer så kommer Jimmie Johnsson och Anders Palmér ikapp mig med en halvminut. På något vis så lyckades jag höja tempot ett snäpp och klara att hänga med dem nästan in i mål. På vissa partier, speciellt i de branta backarna som fanns utmed banan fick jag släppa några meter, men jag lyckades sega ikapp flertalet gånger. Skidorna gick riktigt bra idag också, då är det så mycket roligare att åka!

Jag tror att de intervaller jag kört gett resultat, jag märker ju att jag har tempot, men att orken inte riktigt finns till att åka riktigt fort. Förhoppningsvis kommer det framöver. Ska hålla i 10"-20"-intervallerna ett tag till.

Hade pulsklockan på mig idag, och trots att jag kunde ta ut mig bra, så hade jag tio slag från maxpuls. Men jag får faktiskt säga att gårdagens intervaller satt kvar armarna och benen. Även om det inte alls är säkert att jag åkt en sekund fortare om jag låtit bli intervallpasset igår.

Såhär såg loppet ut från pulsklockan:

28,45,8 min (startade klockan strax innan start och stängde av strax efter målgång)
184 medelpuls
192 maxpuls
265 höjdmeter
817 kilokalorier

Imorgon ska jag köra styrka och ett lätt skidpass. Vila tisdag och sedan 10"-20"-intervaller onsdag + fredag. Nästa tävling blir Grängesbergsloppet den 3/1. 10 kilometer klassiskt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Adam. Bra kört idag. Skulle man kunna hänga på något pass någon gång? Skulle vara inspirerande.

Unknown sa...

Tack. Ja det får du, men vem är du?

Anonym sa...

Hej igen. Låter riktigt kul. Hör isf av mig på din mail framöver när jag har möjlighet rent geografiskt, så får du "uppgifter" på mig där. Kör hårt.

Unknown sa...

Hehe okej!

Anders Carlsson sa...

Bra jobbat i dag Adam. Du såg helt slut ut när du kom i mål. Det är ju så det ska vara.

Unknown sa...

Tack. Ja, jag kanske vann den klassen; Tröttast i mål!? :)

Anders Carlsson sa...

Ja, du slängde dig snyggt när du kom i mål i alla fall...

Unknown sa...

Hehe, japp!