onsdag, februari 3

Blogg-skid-cykel-elitpasset

Hej där.

Nu har jag ätit så jag är mätt och belåten.

Hur var dagens pass då?  

När jag kom till skidstadion vid halv elva, så möter jag först den legendariske cyklisten Roine Grönlund (SM-guld 1976), han hade läst på bloggen om vårat träningspass. Därefter kommer kingarna i tur och ordning: Oscar Ekstam, Henrik Öijer, Erik "spiken" Jannesson, Magnus Darvell, Jimmie Johnsson och Lars Suther och så jag (kanske ingen king, men jag var där).

Kul med en såpass bra uppslutning på så kort varsel. Nästa gång ska vi annonsera i tid, och förhoppningsvis köra på en helg.

När vi skulle börja åka så kom Oscar på att det var hans första skidpass (någonsin), han hade nämligen lånat skidor av mig och stavar av Magnus. Kul för honom att han fick testa en riktig sport för en gångs skull. Tydligen ville Oscar inte åka med oss, så vi andra drog iväg på ett varv runt den alternativa milslingan, Lars stakade, jag körde på säkerhet och åkte skate (så att jag inte skulle bli ifrånkörd) och de andra åkte klassiskt.

Det bjöds på ett ojämt tempo, någon vurpa, saxning här och där och givetvis vätskepauser ur våra vätskebälten. Eftersom att Öijer inte har något vätskebälte så fick han gladeligen låna våra. 

När vi åkt runt ett varv och kom ner på stadion, och jag tänkte dra iväg på ett till varv, så fegade den ena efter den andra ur. Det skylldes på alltifrån dåligt fäste till träningsvärk. Tänk att dessa cyklister ska vara så trötta :)

Jag körde en timme till och passade också på att ta några bilder.

Passdata:

1,59,29 timmar
111 medelpuls (gubbpuls)
135 maxpuls
560 höjdmeter
942 kilokalorier

Här kommer bilderna och en film:Jimmie och Lars.


Oscar skräller med att komma.Roine.


Jag och Jimmie.


Öijer.


"Spiken" och Oscar.


Oscar är livrädd.


Mange och Öijer lär ut teknik precis som vi lovat innan.


"Var fan är mitt vätskebälte!?"


Mange och "Spiken"


Suther.


Jag.

En liten "fotosession" uppe på Lugnets högsta punkt: 305,9 möh.

9 kommentarer:

Jonas l sa...

Nice, kul med Öijers vätskebälte. Kanske något att köpa till honom när han fyller år? ;)

Jonas l sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Adam Steen sa...

Ja, det var nice :) Hehe, ja, förstå vad glad han skulle bli då!! :)

Paddlarn sa...

Jahapp där missade man ett riktigt kvalitetspass! Fattades bara en paddlare så hade katastrofen varit ett faktum ;-)

Adam Steen sa...

Det kommer flera pass. Korrigering: SUCCÉN hade varit ett faktum :)

Micke sa...

111 bpm i snitt. jag hoppas verkligen inte de två timmarna hamnar i träningsdagboken :)

Adam Steen sa...

Träningsdagbok?? Vad är det? :)

Patrik Karlsson sa...

Kul med masspass. Kommer nästa gång:)

Adam Steen sa...

Japp, bra, det gillas :)