onsdag, februari 17

Invigningstävlingen Leksands SK - Källan

Godkväll.

Vilken trevlig tur det blev till Leksand!

Det började med att vi åkte till fel (!) elljusspår i Leksand, träffade en snäll farbror som berättade att vi nog skulle hålla till vid det nya elljusspåret som kallades "Källan". När vi väl kom till rätt tävlingsplats så hade vi 15-20 minuter på oss till start. Så det blev ett snabbt skidtest, in på toaletten för att uträtta behov, byta om till tävlingskläder, jogga en kort sväng och sedan var det dags för start. Lite väl stressigt kanske, men skidorna gick rätt okej direkt, så det var ändå en skön tidpunkt att anlända till tävlingsplatsen på.

Banan vi skulle köra var två varv på en 5,5 kilometersslinga, elljusspår. Första halvan var ganska lättåkt, därefter vände man och åkte tillbaka samma väg, vilket ni då förstår var en jobbigare andra halva.  

Jag gick ut allt jag orkade, tyckte jag höll en helt okej fart. Kroppen kändes rätt skaplig faktiskt trots att jag var seg och hade "gubbpuls" i förmiddags. Efter cirka ett varv började jag känna mig rätt sliten, men jag höll i farten bra och kunde till och med öka sista kilometern emot mål.

Det var ett riktigt bra arrangemang och en fin bana. Vi blev bjudna på mat efter loppet också, grymt gott och  riktigt imponerande! Stort tack! Lite oturligt så hade det de senaste dagarna fallit mycket nysnö, vilket gjorde spåren lösa. Det ledde till att stavfästet samt det "vanliga" fästet och även glidet var dåligt. Men det var lika för alla och inget som arrangören kunde påverka!

Länk till Leksands Skidklubb hittar ni här. Troligen kommer det upp resultat där inom kort. 

Inga kommentarer: