torsdag, februari 18

OS-Sprinten = platt fall Sverige.


Emil Jönsson klev in i sprinttävlingen som storfavorit och åkte ur den med platt fall redan i semifinalen. 

Anna Olsson åkte övertygande till final, och i halva finalen. Men hon höll inte ända in i mål och slutade på fjärde plats.
Emil Jönsson åkte bra i kvalet och hamnade på andra plats.  I kvartsfinalen åkte han kontrollerat, sparade kraft och tog sig till semifinalen till synes enkelt. Men i semifinalen ställdes han mot Petter Northug och Ola-Vigen Hattestad. Emil tog kommandot direkt, men i sista backen blev han passerad av de två nämnda norrmännen och kunde inte riktigt utmana dem in emot målgången. Fiaskot var därav ett faktum, tyvärr.

I finalen så var det tre norrmän: NorthugHattestad och Øystein Petersen, en Kazak: Alexey Poltaranin och två ryssar: Alexander Panzhinskiy och Nikita Kriukov. Det var full körning från start av de två ryssarna, ingen av de andra i finalfältet hade något att säga till om och i spurten blev det en hård uppgörelse om guldet som tillslut Kriukov gick segrande ur.

På damsidan var Anna Olsson stark i kvartsfinalen, semifinalen och även finalen. Men tyvärr räckte det inte riktigt till medalj, Anna slutade på en miserabel fjärdeplats. 

Marit Björgen var outstanding hela tävlingen och vann finalen solklart före polskan Justyna Kowalczyk som tog silvermedaljen, samt Petra Majdic, Slovenien  på bronsplats. Petra stod för en imponerande insats som på uppvärmingen ramlade av banan och slog sig rejält. Men trots smärtorna kunde hon ta sig ända till final och kriga sig till bronsmedaljen. 

RECENSION AV   på: http://os-2010.se/

Inga kommentarer: