tisdag, februari 16

Styrkepass á la Håkan Löfström

God eftermiddag.

Dagens andra pass blev ett jobbigt och grenspecifikt gymstyrkepass. Jag, Kalle och Jone körde det Håkan Löfström-inspirerade styrkepasset: 10x10 "Stakning" med medicinboll 5 kg, 4x10 benpress 120 kg (+slädens vikt), 15x10 bråsterk på brant lutning och några "hållninsstyrke"-övningar.

Nu sitter jag här skakandes i kroppen, kroppen kändes rätt stark även om jag är lite sliten sen helgens urladdning

Jag vill passa på att tacka Just Håkan "Hank" Löfström för hans eminenta träningstips. Det tror jag är en stor del i varför jag höjt min prestationsnivå den senaste månaden! Håkan läser ju på idrottstränarprogrammet så han har bra koll på träning. 

Jag har också ett länktips: 

http://www.brikomaplus.se/ , pappa har agenturen för just Briko-MaPlus i Sverige. Ett kanonvallamärke, som jag, Jimmie Johnsson och många andra i klubben använt sig av på de senaste loppen, med kanonbra resultat!  2 kommentarer:

Fredde Östersund sa...

Hej,

Stykepasset låter intressant. "Stakning" med medicinboll, hur utförs det?

Unknown sa...

Ja det är ett bra pass.

Man kastar en medicinboll ner i marken så den studsar upp i brösthöjd, sen kastar man igen. Man försöker hålla en bra/hög och "stakningslik" position och rörelse.