måndag, mars 29, 2010

En effektiv "måste-tränings-timme"!


Godkväll.

Nu har jag kört ett "måste-pass", eller ett träningspass för att underhålla den (lilla) kapaciteten jag har. Varit seg och omotiverad under dagen. Men mot kvällen släppte det och jag stack ut på ett träningspass. Synd att känna att man "måste träna", som jag skrev tidigare idag, så vill jag träna hårt framöver, men ta det lugnt någon vecka nu. Men samtidigt hålla i träningen skapligt fram till Grönklittsjakten, vilket dilemma jag satt mig i va? Men jag måste lära mig att jag tränar inte åt någon annan än mig själv, ingen annan ska kunna påverka mig och känner jag press att "jag måste" träna, så får det motsatt effekt. En anledning till att jag varit rätt seg på slutet är ju att jag vänt på dygnet, uppe alldeles försent och går upp alldeles försent.

Nog om det.

Vad tränade jag idag då, undrar ni kanske?

 Jag körde intervaller. Såhär såg passet ut:

10 minuter uppvärmning skate,

15 minuter 10"-20"-intervaller skate, 171 medelpuls, 182 maxpuls, 95 höjdmeter,

5 minuter vila,

10 minuter 10"-20"-intervaller stakning, 173 medelpuls, 182 maxpuls, 50 höjdmeter,

5 minuter vila,

5 minuter skateintervall, 180 medelpuls, 187 maxpuls, 55 höjdmeter,

8 minuter nedvärmning.

Totalt:

57,51,1 minuter
157 medelpuls
187 maxpuls
250 höjdmeter
857 kilokalorier

Avslutningsvis: Leksands IF, vad fan håller ni på med? Jag är Leksing tills jag dör, men det här börjar snart bli skrattretande! Samma visa varenda jävla år. Lekstuga i allsvenskan, men så fort det blir kvalserie så  spelar de som skämt. Någonting måste vara rejält fel i den föreningen. Visst de har press på sig, men det har väl alla lag i kvalserien, mer eller mindre? Tyvärr så kände jag på mig detta även i år, Leksand pallar inte trycket, tråkigt men sant. En sak som är sant är att leksandsspelarna tjänar mer pengar på sin idrott än vad någon skidåkare som inte är med i någon landslagsgrupp i Sverige gör. Det är i och för sig en helt annan historia och inte spelarnas fel. 


4 kommentarer:

Stefan sa...

Sant, men det är fullt på Ejendals (tack för handskarna..) och då får man hög lön. Om jag fick bestämma skulle du också få det!

Unknown sa...

Haha, du är rolig! :) Ja, du har rätt :) Tack

Anonym sa...

det är ju lite skillnad på att vinna allsvenskan och kvalserien. tycker de spelar mycket bättre nu än i allsvenskan. fiasko är det om södertälje eller rögle åker ut, de är ju favoriterna. kom igen.

Unknown sa...

Jo förvisso, men det är ju så förbannat tråkigt! :(