tisdag, mars 23, 2010

Dubbelpass.

Godkväll alla!

Nu så, äntligen. Två pass avklarade idag, var ett tag sen nu!

Första passet var ett (som jag tidigare skrev) jäkla grispass. På uppvärmningen kändes det helt okej, men direkt på 10"-20"-serien så kände jag att varken orken eller "powern" fanns. Jag drog första 15, Kalle låg som ett frimärke (givetvis ska han göra det då han är bättre än mig i skate, men på vissa 10"-intervaller brukar jag kunna få honom att slita åtminstone de första två stavtagen). Kalle drog därefter 16 stycken 10"-20", jag hade bitvis svårt att följa, men det gick efter en rejäl kämparinsats. Siffrorna på 10"-20"-serien blev: 15,30,2 minuter, 180 medelpuls, 189 maxpuls, 130 höjdmeter.

Efter en vila på 4,30 minuter så var det dags för längre intervaller. Detta var första gången sen i december jag körde längre intervaller än tio sekunder.  Planen (som vi också fullföljde) var att köra en pyramidvariant på: 2+3+4+5+5+4+3+2 minuter långa intervaller. Vilan blev hälften av tiden från föregående intervall.

På första intervallen (två min) så kunde jag hänga på i cirka 35 sekunder, innan jag blev så stum att jag knappt kunde röra mig. Andra och tredje intervallen var i princip lika illa, Kalle vände i vilan för att starta en bit bakom mig, och på så vis få jaga den stumme Adam. På första femminutersintervallen så började det att kännas lite bättre och jag kunde åka i ett vettigt tempo i alla fall. Sista fyraminutersintervallen så tappade jag några få sekunder på Kalle och på de två sista intervallerna (3+2 minuter) så kunde jag hänga på honom. Dessa två var visserligen mycket nerför på, men det kändes mycket bättre i kroppen mot slutet av passet. Viktigt att få detta väckningspass!

Siffrorna från passet totalt blev.

1,45,24 timmar
154 medelpuls
189 maxpuls
540 höjdmeter
1525 kilokalorier

På eftermiddagen blev det ytterligare ett skidpass, denna gång hade jag Stella med mig som sällskap. Vi var ute i 1,20 timmar och jag körde med ruggskidor. Kändes rätt okej i kroppen, jag åkte dock väldigt sakta.    


Ny bild skickad till mig från lördagens efteråkning. Denna gång från: Leif Lillandt.


Fischer VS Atomic på dagens ruggpass. Det slutade med att jag körde på en skida av varje. 


Slaskigt i Falun idag.


Kolla min balkong, sex par skidor och ett par stavar som ägs av MagSnus Darvell.

Inga kommentarer: