söndag, april 25, 2010

4,25 timmar och 12 mil

Hej hej.

Nu är jag hemma från långpasset på cykeln. 

Det blev ett riktigt fint pass med ett härligt gäng på sju personer. Rutten vi körde var: Falun - Grycksbo - Bjursås (+Baggbobacken) - vidare på Rättviksvägen - svängde av vänster mot Norr Lindberg - Tällberg - Plintsberg - Leksand -  ut på Sågmyravägen till Romma - höger mot och till Rexbo - Smedsbo - Falun.  

I början på passet försökte jag hålla igen, inte göra någon fartökning eller spurt, för att kunna spara mig till norr Lindbergsstigningen. Där vet jag av erfarenhet att det alltid "tävlas" när man är ett gäng icke-cyklister. Mycket riktigt så kom fartökningen av Kalle Gräfnings, Daniel Nordebo och Patrik Karlsson. Kalle fick ganska tidigt en liten lucka, medan Patrik, jag och Nordebo körde om "andraplatsen", ett tag hade jag den, men stumnade rejält på slutet och rullade in som fyra. Här hade vi åkt i cirka 1,30 och mina ben var rejält brända. 

Nästa stigning upp mot Plintsberg så ryckte Jimmie Johnsson direkt, endast Kalle kom ikapp honom. Nordebo rullade in som trea och jag fyra. När vi sedan kom till Leksand så började jag helt plötsligt att känna mig riktigt pigg, vi stannade till på OK, vissa gick in och handlade lite fika, medan jag passade på att fylla i mer vatten i mina flaskor (det enda jag förtärde under passet var tre stycken 75cl-flaskor med vatten i). 

Efter Leksand så började jag också bry mig om skyltspurtarna (oftast så spurtar vi till de där blåa ortnamnsskyltarna efter vägen, ni vet?). Lyckades ta några och jag kände mig piggare och piggare!

I stigningen upp till Rexbo så fick jag, Kalle och Nordebo en tidig lucka. Vi körde lagtempo, men mot slutet blev Nordebo tyvärr tvungen att släppa. Kalle lät mig sedan komma upp först. 

Resterande tid av passet var jag uppe mycket och drog, samt spurtade rätt så mycket. Kände mig nästan outtröttlig mot slutet. Grym känsla i kroppen, kanske detta lovar bra inför Mallis!?

Hade inte ont i baken idag heller, vilket var jäkligt skönt!

Passdata:

4,25,51 timmar
147 medelpuls
192 maxpuls (ja, det stämmer faktiskt, upp till Norr Lindberg upmätte jag denna puls)
1125 höjdmeter
3543 kilokalorier

Några bilder från passet, tagna i Baggbobacken:


Kalle Gräfnings, något av en stilikon inom svensk cykelsport. 


Johan Granath står och funderar.


Jimmie Johnsson med sin crosscykel.


Kalle och Patrik Karlsson, Patrik var för övrigt den ende som vågade köra med kortbyxor.


Jag försöker se ut som en cyklist, misslyckas dock radikalt.


Jag och Daniel "Contador" Nordebo.


Denna bild är tagen nära Tällberg. Kalle och Patrik står och tittar ut över den vackra vyn. Siljan är sjön som syns på bilden.   


Denna bild är från samma plats som bilden ovan.Från vänster: Jimmie, jag (svarta strumpor, förlåt), Johan,G, Nordebo och Kalle. Foto: Patrik Karlsson.5 kommentarer:

Danne sa...

Oj vad har han för vit päls på skorna? =)Home made skoöverdrag?? IK

Unknown sa...

Hahaha, ja det är hans fina skoöverdrag som han är helnöjd över :)

Stefan sa...

Cykelkultur 1A: Ska man posera på bild ihop med cykeln ska man stå brevid cykeln med båda fötterna i marken.

Danne sa...

hehe ja dom var manliga o fina =)

Unknown sa...

Stefan: Jag är ingen cyklist.

Danne: Jaa! :)