fredag, april 30, 2010

Stakergometer = mjölksyrahuvudvärk!Hej.

Nu är jag totalt utpumpad efter testtillfälle nummer tre av fyra. Det blev ett ruskigt körande med en ruskigt seg kropp, ruskigt hög puls och ruskigt stumma muskler! Den känslan jag hade till en början idag kan ha varit bland de sämsta jag haft på bra länge, det var ett fruktansvärt slitande och en enda stor kamp i princip hela tiden.

Såhär såg dagens test ut:

15 minuter rullskidor på band, stegrande fart och lutning fram till 55% av VO2-max. Under dessa 15 minuter kördes tre stycken 30-sekunders-intervaller. 

3 minuter stakergometer max, 1/4. Blev totaltstum i musklerna och var 20 watt sämre än föregående maxtest på stakergometern (även det testet gick under förväntan). Hade rätt så mycket träningsvärk kvar sedan styrkepasset i förrgår, att jag vilade igår gjorde troligen inte att testet gick bättre heller. 

15 minuter rullskidor på band, 2,9 grader lutning och 11 km/h, vilket ska vara 55% av min VO2-max, idag kändes det dock som 95%. Låg här runt 170 i puls under hela kvarten och var rejält seg!

3 minuter stakergometer, 2/4, här skulle jag försöka hålla mig inom ett intervall av 10 watt vilket var 4-8% högre än snittwattet på dagens första stakergometertest, så länge det var möjligt och därefter "bara" ta mig igenom resten. Hängde ni med? Detta visade sig vara lättare sagt än gjort, jag var helseg och trött, klarade det dock ett tag.   

15 minuter rullskidor på band, kändes något bättre än förra, 2,9 grader lutning och 11 km/h.

3 minuter stakergometer, 3/4, lika seg som föregående under de första två minutrarna, därefter orkade jag öka något sista minuten och det kändes som att jag fick nya krafter.

15 minuter rullskidor på band, lägst snittpuls på denna kvart, kändes också bäst av dem. 2,9 grader lutning och 11 km/h.

3 minuter stakergometer, 4/4, denna kändes bäst för dagen och jag kände att jag hade hyfsade krafter under större delar av intervallen. 

5 min lätt nedvärmning löpning.

Mellan varje "delmoment" på testet var det en kort vila och blodprov.

Passdata:

1,50,57 timmar (exklusive nedvärmning, rullande tid, blodprover inräknade i tiden)
162 medelpuls (trots rullande tid!)
195 maxpuls


3/10 i känsla/form.

2 kommentarer:

Elias sa...

du såg verkligen trött ut e väldigt besviken på dig..inte ens 200 i puls..bara att gå tillbaka och göra om. Det är inte godkänt...;)

Unknown sa...

Ja, men man är ju för klen! :)