tisdag, januari 17, 2012

DISKUSSIONSINLÄGG- Idrottsgalan, Jerringpriset, sport, idrott, ridsport, etc


Skriver detta inlägg med risk för att få ovänner och fiender, men jag vill ha en diskussion här.Efter gårdagens idrottsgala där Rolf-Göran Bengtsson vinner Jerringpriset. Så skriver jag på min Twitter:


54 kommentarer:

Stefan sa...

Klart han ska ha priset! Mycket jobb bakom en sådan seger, hästarna springer inte ut och barrerar sig själv ska du veta..

Anonym sa...

Med risk för att låta gammaldags. Men skidor, fotboll, eller orientering känns som mer äkta idrotter där många människor har ekonomisk möjlighet att delta. Att verkligen satsa på ridsport är ofta förbehållet de vars föräldrar är stenrika och som bor på en hästgård.

Unknown sa...

Personligen tycker jag att Sportare också får vara med på en idrottsgala. Det var ingen som klaga när Tony Rickardsson fick pris...

Sen att anledningen till att den där Göran vinner kanske mest beror på att Häst-Sverige är så enormt stort (En av Sveriges största sporter sett till utövarare). OCH att ridsporten gjort en rätt bra "val-strategi" som garanterat gjort att Göran fått rätt mycket röster. Det är en annan sak.
Referens: http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Rosta-pa-Rolf-Goran-/

Men så kommer det alltid vara när folket ska få säga sitt, de idrott/sport-utövare med flest fans eller övriga utövare bakom sig kommer alltid att vinna ett sånt pris. Hade det varit med någon Fotbolls-"fjant" och att fotbollsförbundet eller någon stor intressetidning gjort en strategi av det (likt tidningen Ridsport) så hade säkert denne vunnit då Fotboll tragiskt nog är störst i Sverige sett till utövare.

SÅ ni bittra skidåkare ska bara se till att bli fler och ha en strategi nästa gång om ni vill vinna. Vilket komiskt nog också gäller när det tävlas skidor ;)

Lotta sa...

Ni är välkommen hem till mig och prova på. Jag utlovar rejält med träningsvärk och en insikt i att det inte är så enkelt som ni tror. Det kräver år av träning av både häst och ryttare. Rolf-Göran har varit med länge, har placerat sig i flera stora mästerskap, vunnit världscupen och är numera rankad världsetta. Självklart ska han ha priset och självklart är ridningen en sport som ger både kondition och muskler. Jag fixar att springa motionslopp på hyfsade tider utan att träna någonting extra förutom ridningen. :)

Jag är inte rik men jag har ett brinnande intresser och försakar andra saker för att kunna hålla på med min SPORT!

Anonym sa...

"Idrott lägger störst vikt på utövaren själv". Den punkten uppfyller ju ryttaren, hästen skulle aldrig springa runt på banan och hoppa över hindren utan ryttaren. Det krävs ju mer av ryttaren att få hästen att hoppa än att ställa skidorna i ett skidspår och börja diagonala. Utan ryttarens kroppskontroll skulle personen dels aldrig kunna sitta kvar på hästen, inte heller styra hästen på det sätt som behövs. Utan ryttarens kroppskontroll skulle en dressyrhäst aldrig i närheten skutta runt som den gör.

Du skriver att inom sport är tävlingsmomentet mot andra utövare det viktiga? Varför finns det då tidtagning och resultatlistor inom skidor osv?

Det här är en rätt meningslös diskussion..

Anonym sa...

Det roligaste är ändå att i en sport som domineras totalt av kvinnor är den bäste en man. Fniss

Anonym sa...

Vad menar du med att sporten domineras totalt av kvinnor? Har du koll på hur det ser ut i toppen? Eller tänker du på alla hästjejer här hemma?

Anonym sa...

Har du varit på ett ridhus? 98% av utövarna är tjejer.

Hannes Bergström Frisk sa...

Jag tycker Hellner var ungefär 3 gånger mer värd Jerringpriset, än rolf- göran bengtsson.

Höjdpunkten i hans tal var när han tackade sina hästskötare...
- inte ens det gör han själv.

Anonym sa...

Jag blir så otroligt förvånad(fast egentligen inte) att folk grundar så mycket åsikter på okunskap. Om man bara hade vetat hur ett ryttarliv ser ut så hade man nog inte kommit med sådana kommentarer. Här kan vi verkligen snacka om ett sport där man får jobba för sitt resultat, och jag vill verkligen inte klanka ner på andra sporter för det, det jag vill säga är att Rolf-Göran verkligen har fått kämpa för detta och att ridsporten är värd detta pris, det är inget snack om saken.

All eloge till hästarnas kapacitet, men det hade aldrig blivit en sport om det inte funnits otroligt skickliga ryttare(med kroppskontrol som sträcker sig långt utöver det vanliga). Så innan man börjar klanka ner på en sport som denna, så kanske man borde ha testat på det själv först.

Anonym sa...

Haha, och Hellner vallar sina skidor? Hellner utvecklar kanske sina skidor till att bli de bästa skidorna?

Anonym sa...

Så där ja, okunskapen om ridning som idrott verkar vara total hos många. Sätt er på en häst och försök får ni se hur lätt det är. Det är därför det tar nästan 30 år att komma dit Rolf-Göran har gjort. Det krävs balans, styrka, koordination, kondition, bålstyrka jobb/träning sju dagar i veckan, 15-timmars arbetsdagar. Jag tror ingen av er skidåkare hade pallat mer än en vecka jämfört med dessa toppryttare. Så det så. Knip igen när ni inte kan mera om sporten.

Unknown sa...

En fördjupning i vad jag menar:

http://mobilcrosscar.blogspot.com/2012/01/dags-for-skidfantaster-att-borja-tanka.html

Jimpa sa...

Jag är själv skidåkare, och hade blivit jätteglad om Hellner vunnit, men tycker att RGB är VÄL värd utmärkelsen.

RGB är en av de få inom ridsporten som INTE har "stenrika föräldrar" (se 2:a inlägget, "Anonym"), han har verkligen jobbat sej upp från hästskiten.

F.ö tycker jag din Twitter-kommentar var totalt kass !
Du visar din totala okunnighet ang. ridsport.

Anonym sa...

Frågan om att RGB och andra toppryttare barrerar sina hästar för att nå framgångar talar man tyst om, ja det är väl inte så roligt att djurplågeri är en förutsättning i denna sk sport.

Anonym sa...

Vilka dåliga kommentarer ni har, lyssna på RGB. I Europa har man kommit längre i synen på ridsport än i lilla puttelandet Sverige, där vi fortfarande åker lagg..... som Gustav Vasas tid .... hahah!
http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2012/01/P1intervjuarRolf-GoranBengtsson/

maghes sa...

Fotboll borde inte vara med på idrottsgalan, fjollor som ligger på planen och har ont efter varje smäll.
Riktiga idrotter är boxning och ridsport där utövarna vågar lite.

Anonym sa...

Om man bortser ifrån att hästsport är eller icke är en idrott, så kan man enkelt ställa sig frågan: var roffes prestation bäst? Svar Nej.. Sedin är kortfattat bäst i nhl och ett emguld känns plötsligt väldigt litet. Heller har levererat konstant han också. Roffes häst hoppar hem ett emguld samtidigt som sedin överlägset och hyllad åker runt och brottas med toppens hockeyproffs.. Pollefans kan lägga ner sina försvar mot roffe, hans prestation går inte att jämföras med andras ändå.

Janne.J sa...

har själv spelat innebandy och det var ingen sport enligt många då.Lite annan ljud i skällan angående det i dag..Vilken soffpotatis som helst kan då deffintivt inte hoppa över höga hinder med en häst.tror inte heller den mest talangfulle cyklisten skulle sitta kvar länge.Så nog fan är ridning en sport.Hur många ridsportare har fått priset?Jag röstade inte på rolf men vafan det kommer fler år.

Emma sa...

Bara ett EM-guld?! OS-silvret då? Världs rankingen då? Som han ligger etta på?
Allt denna barnsliga kritik om ridsporten är ren Okunnighet!!!!!!!! FAtta!Ni vet inte ett skit om hästar eller ridning, prova på det ska ni se! Men nej ni är väl för fega för det. Annars hade ni inte haft denna diskussion! Nollor! Inte fan klagar vi när alla andra år har vunnits av allt annat än ridsport!

Anonym sa...

Det är detsamma som att ge priset till våra skidor, det är hästen som gör grovjobbet, men hästen skulle inte klara sig utan ryttarn, men en bra ryttare med en kass häst har ingen chans. Samma med skidor! Vi har ingen chans med dåliga skidor men ett par grymma skidor för oss inte till seger. Så ge priset till hästen om någon ska ha det.

Anonym sa...

Ridsport är en lagsport, precis som fotboll. Där hästen och ryttaren gör ett jobb tillsammans. Jag tror nog att många av de som röstade på Roffe håller med om att han också har en enastående häst. Men sig mig då hur kan Zlatan då utses som vinnare av samma pris, han har också en i laget och inte fan skulle han prestera ett skit om han ensam utgjorde ett lag.
Skillnaden är ett en ryttare utformar sitt lag alltså tränar upp sin egen häst att göra det jobb som den gör. Själva tävlingen är bara toppen på isberget, bara den lilla delen som vi ser. Men vägen dit är betydligt mycket längre än många idrottsutövare behöver gå. Stor eloge till Roffe som har tagit sig så långt.

Sedan återigen, att det ska vara så mycket tjat om det där "lilla" em-guldet, han är det första svensk som tagit sig dit och sedan kan man ju lägga till ett OS-silver plus att han ligger 1a på världsrankingen. Mycket bra jobbat tycker jag.

Anonym sa...

Han vann väl os-silver 2008?? Eller har jag fel då? Rätta mig i så fall, för jag fick googla lite! ISÅFALL kan man inte räkna med det i hans prestationer 2011 för priset(?!). Och då kan jag FORTFARANDE säga att Emguld är fjuttigt i jämförelse med Sedin med flera.. Det är ingen barnslig kritit om ridsporten, det är ifråga sättningar och funderingar ifrån idrottsintresserade.. Det är ganska uppenbart att man blir bra om man har en bra häst (påminner om bilsport, köp den snabbaste bilen, lär dig köra den bra, våga, och du blir garanterat snabb). Skidåkare inte åker på 100 kronors skidor. MEN skillnaden är att det inte spelar någon större roll om det är madshus eller något annat märke, det är det som står på skidorna som gör det mesta av backarna. Hockeyklubban gör inte spelaren, spelaren spelar klubban.. Har man taskigt med fäste sliter man upp så gott det går.. Någon nämnde zlatan ovanför och zlatan är fortfarande (enligt poängen) en väldigt bra målskytt oavsett vilket lag han spelar för (alltså inte jämförbart med lagsport). Ryttare styr en häst som kan vara bra eller dålig, fotbollsspelare styr en boll som är död och din egna förmåga är det som gäller för att få den framåt.. I lagsport tränar man ihop för att få bollen från A till B, alla har samma målsättning.. Zlatan hade nog kunna sprungit från a till b med en boll själv, hade roffe kunna hoppat 1,60 utan polle? Hade inte hästen velat hoppa så hade roffe varit hopplös.. Dumt att behöva klargöra sånna här saker för folk som knappt verkar veta vad nhl är eller vad det står för, och inte vet att skidor är en av de jobbigaste sporterna man kan hålla på med.. Respekt åt ridning och vad ni gör, men kom inte med massa fjortissvar eller era "uppläxningar" om att ingen kan någonting om hästar. Självklart kan vi inte lika mycket som er, men vi kan jämföra prestationer med prestationer. Jag har själv ridit. så är ingen inbiten handbollsspelare som sitter bakom skärmen och skriver patetiska "lek inte med maten" meddelanden. Jag ställer mig frågande till PRESTATIONERNA som fortfarande inte går att jämföra (Om han nu vann os-silver 2008??) som sagt, rätta mig om jag har fel! Men en vinnare är en vinnare, därför är jag ändå glad för hans skull.

Anonym sa...

Hittar inte längre hela texten... Jag tycker den var klockren. vad faan gör en och annan svrdom på en blogg? Man undrar i sitt stilla sinne om hästsporten är så jävla penningstinn, så de suttit vid telefonerna som galningar. eller om det verkligen speglar svenska folket?

Annars håller jag helt med min vän "drY" på bloggen http://skidfilosofen.blogspot.com/
Så jag citerar honom istället för att komma med egna liknande kommentarer.

"Inget fel på ridsport-kan ingenting egentligen, men ändå. Känns som jag tappat kursen på idrottskartan.
Rolf-Göran Bengtsson vinner Jerringpriset! Överlägset! Lite som Mao fått priset som årets ledare!
Ok, en stavhoppare är ju chanslös utan stav, men man måste ju inte träna upp staven för att den skall kunna hoppa högt. Det är ju ändå hopparen som är den avgörande för resultatet! Träna en iller att springa genom ett rör måste ju vara mycket svårare än att få en häst att hoppa. Ja menar, hästen är ju ändå intelligent! Tja, man skall kanske inte jämföra idrotter. Själv é man kanske väl färgad.
Bara vi är överens om att golf är ett sällskapsspel som i överklasshistorien råkade få en enorm inblandning av pengar.
Åtminstone verkar ju fokus ligga där, då man rankar spelare efter penningligan.
Det kunde ju ha varit boule eller krocket. Självklart är det grymt svårt att spela golf, men det är svårt att fiska abborre också. "

Anonym sa...

Då vill jag svara på det som du ifrågasätter ang en värdig jerringpris-vinnare. Sedin är i toppen precis lika mycket som Roffe är toppen, som sagt är han 1a på världsrankingen för tillfället. Och att säga att mina svar är "fjortissvar" och "inte leka med maten-meddelanden" är bara löjligt av dig att uttrycka om du kan ifrågasätta så måste väl jag kunna argumentera?

Vad jag från början ville påpeka var att definitionen på en idrott var tydligen att det lägger störst vikt på utövaren själv, den egna insatsen och kroppskontroll. Då jag själv utövat friidrott, handboll, fotboll, orientering samt ridning, så ville jag bara påpeka att det är den sport eller idrott eller vad man nu vill kalla det, som kräver otroligt mycket av utövaren. Det många har varit upprörda över är att man idag blandat ihop begreppen idrott och sport, men jag anser att man kan vara idrottsman i grenar som även definieras som en sport.

Och förresten är det väl inte omöjligt att Roffe skulle kunna hoppa 1,60, människor hoppar ju trots allt högre en så....

Tänk att en nyhet som denna kan uppröra så...

Hannes Bergström Frisk sa...

Jag tror att många kan störa sig på att man kan nå världselit inom ridsporten när man är 50+.

Jag tror inte att risporten är en enkel sport, men kan man nå världselit i en sådan ålder kan det inte vara "väldigt" fysikt ansträngande.

Anonym sa...

Nej, ridsporten är inte så fysiskt krävande så att man måste pensionera sej vid 30. Precis som t ex golf, rally och skytte. Det gör inte ridsporten mindre krävande eller mindre värd som sport för det. Och att påstå att det inte är ryttaren utan hästen som gör allt jobb och jämföra med att lära en iller springa genom ett rör, det visar bara på vilken mental nivå man befinner sej. Klart att det krävs en häst med stor talang, men utan en superskicklig ryttare så vinns inga stora tävlingar inom ridsporten. Och självklart måste en ryttare på hög nivå ha hästskötare precis som alla idrottare har andra som sköter det mesta runt omkring tävlandet åt dom. Sluta nu att kläcka ur er en massa okunniga dumheter om ridsport och inse att det är en sport lika mycket värd som någon annan. Och Rolf-Göran har som sagt inte "bara" tagit EM-guld förra året, han har också tagit flera segrar och höga placeringar i världscuptävlingar och ligger nu etta på världsrankningen. Han är alltså världens bästa hoppryttare. Hellner är väl inte världens bästa skidåkare...?

Anonym sa...

Hoppar han 1,60 högt är det förhoppningsvis friidrott, en idrott där ens egna kropp används.. Löjlig diskussion. Den dagen jag får höra ett argument om varför ryttaren är bättre än de övriga idrottarna (till prestation), som då faktiskt är vettigt, stämmer (os-guld 08 för sjutton) och slår resterande, DÅ kan man argumentera. jag menade inte att jusst ditt svar är en fjortiskommentar, det handlar om överallt, hela sportbladet bombaderas helt plötsligt av flickor som ska försvara, fjolla sig och säga att "det är faktiskt svårare än vad man tror att rida"... De har aldrig varit inne och lagt ner sig förut. men nu är det dags, när många tycker emguld har mindre rank än vad de andra kammat hem .. De vet tydligen inte skillnader på vm och em eller någonting alls. Men de verkar veta att "hästen väger faktiskt 500 kg!".. Nähä?

Anonym sa...

Adam Steen, du kanske inte är helt ute och cyklar i din jämförelse mellan idrott och sport. Men du är helt ute och cyklar när du tror att Jerringpriset är ett idrottspris bara för att det nu för tiden delas ut på idrottsgalan. Jerringpriset är radioSPORTENS pris, inte radioidrottens pris. Det går till den som majoriteten av de som röstar tycker har gjort den bästa prestationen i sin SPORT, därför har även Tony Rickardsson vunnit Jerringpriset en gång, och då var det ingen som gnällde om att han minsann inte är någon idrottare. Och till dig som skrivit att du vill höra ett argument om varför ryttaren är bättre än de övriga idrottarna "till prestation" vill jag åter igen säga, det handlar inte om OS-guldet från -08, även om en del tar upp det i sammanhanget. Det handlar om ett EM-guld och en förstaplats på världsrankingen som det krävs en hel massa segrar och placeringar för att uppnå. Sen är det ju alltid svårt att jämföra prestationer mellan idrotter och sporter. Ett EM-guld i en sport kan ju vara lika högt rankat som ett VM-guld i en annan sport. Och om det hade vunnits en massa EM, OS och VM-medaljer av svenska ryttare vart och vartannat år så hade naturligtvis Rolf-Görans prestation 2011 inte alls rankats så högt, men nu är det inte så. Sverige har inte haft en EM-vinnare och tillika etta på världsrankingen i modern tid, det är därför Roffes prestation rankas så högt. Och i banhoppning har man EN chans till medalj per EM/VM, inte som i skidsporten där i stort sett varenda tävlande ställer upp i en rad olika klasser och kan komma hem med en drös medaljer efter ett EM/VM/OS. Ska jag jämföra med alla korkade kommentarer om Roffes prestation så kan jag påstå att det väl knappast är något märkvärdigt att ta ett VM-guld i skidor när man samtidigt förlorade flera medaljer i samma VM...

Anonym sa...

Ridsport har färre aktiva medlemmar än skidsport. :)

Anonym sa...

Frågan är hur Bengtssons testvärden ser ut i både kondition och styrka. Någon som vet?

Anonym sa...

Som att Hellner vallar sin skidor själv?

Anonym sa...

För alla som håller på med ridsport så är RGBs EM-guld hur stort som helst! Att han är bäst i världen på den sport som vi håller varmt om hjärtat. Därför valde många att rösta på honom och därför vann han. Lika mycket som att andra tycker att Sedins prestationer i NHL är ett av de bästa som hänt inom hockey-Sverige. Man kan inte jämföra guld, silver eller brons från olika sporter/idrotter som lika värda, för de är inte det. Jag äger själv två SM-guld men det är i en sån liten sport att jag ALDRIG skulle jämföra det med SM-guld i fotboll. Men inom min sport var det en stor bedrift. Hästsport är Sveriges näst största sport och när det händer att en ryttare presterar så bra som RGB har gjort så självklart får han vårat stöd. Och är man bäst i en sån stor sport så är man värd en Jerringpris-nominering. Sen är det upp till oss att rösta. Hälften av alla som gnäller har säkert inte ens röstat. Då har du inte lagt din röst där den va mest värd vid det tillfället.

Anonym sa...

Jag är själv ryttare och tycker att sådant här är otroligt intressant och roligt att läsa om! Om ridning (ridsport) inte borde räknas som en sport, vad räknas det då som? De e något jag kan fundera över ibland, vore kul att veta vad ni tycker! Men att säga att RGB inte borde fått priset, att det är tjejer som röstat och att han inte är värdd det,come on guys! Ni är väl idrottsmän/kvinnor, idoler, fans mm allihopa, hur tror ni tex hellner tycker om att vissa av de som röstade på honom klagar och gnäller över den som vann. Om jag var i hans ställe skulle jag nog tycka att det var pinsamt. Och det går inte att göra något åt det nu, bit ihop och se till att uppmana alla ni känner att rösta på den NI vill/tycker ska vinna nästa år! De var så vi hästnördar gjorde! :) Okej jag låter lite nördig nu men fundera lite på de iaf! Hare bra! :)

Anonym sa...

Säkert bättre än du tror! Jerringpriset har gått två år till golf. Hur bra kondis har dom tror du?

Mimmi sa...

Kära anonym.

Visst är ridsport en dyr sport att hålla på med, men Rolf-Göran Bengtssons föräldrar var inte stenrika. Han har jobbat varenda sekund för att bli bäst, och varför skulle han inte belönas för det?

Han vann EM, något som ingen svensk någonsin gjort förut. Han är även världsetta. Bäst i VÄRLDEN, av alla ryttare.

Anonym sa...

Spelar de någon roll? Fast nu när man tänker på de, nån som har koll på zlatans testvärden? De kanske e sämre än Bengtssons, tveksamt men man vet aldrig ;)

Anonym sa...

Visste ni att ridning (spec. terräng) är en av världens farligaste sporter?? Långt mkt farligare än skidåkning & fotboll. Det krävs ett otroligt samspel mellan ryttare och häst. Hästen tar det FLER ÅR att träna upp. Ett par skidor kan du bara sätta på dig och en boll kan du bara börja sparka på. Alla är sporter/idrotter på sitt egna sätt.
Jag håller också med att skidor, cykling, löpning m.m. är MER fysiskt ansträngande... Men ridning är också fysiskt ansträngande, och på andra sätt. Vem har sagt att man måste svimma av ansträngning för att det ska vara en sport??
PROVA FÖRST, TALA SEN.DEN HÄR VIDEON ÄR KLOCKREN. KOLLA ALLA NI SOM TVIVLAR PÅ DETTA. (:
http://www.youtube.com/watch?v=uK2SB8xjxb8

Läs också det här ;)
http://www.fokus.se/2010/11/ridtur-farligare-an-kaftsmall/
"– Det finns hästar som aldrig slutar vara nervösa, de ska aldrig sättas i händerna på nybörjare. Hästsport är ingen ofarlig sport. Det är höga hastigheter och stora krafter."
(sista meningen i artikeln, läs den)

Mimmi sa...

Håller med dig helt!

Hade velat se alla som säger att ridning är så himla lätt sätta sig på en häst och hoppa ett hinder på 160 cm.

Anonym sa...

http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/2012/january/harliga-svergie.html#comment

Anonym sa...

De är bara arga för att deras vallateam inte är lika bra som Roffes hästskötare!

Jimpa sa...

Hur kan man heta lika på google kontot. Det finns flera Jimpa JU.

Anonym sa...

Och hörrni glöm inte bort att en grym häst för en jäklarns massa pengar inte säkrar en seger precis som med vilken annan sport som helst. Man kan köpa dyra saker/djur men det är den som utför sporten som måste vara skicklig! Man måste kunna sammarbeta med sin lagkamrat, veta hur man ska slå/sparka på bollen för att få in den i mål, träna sig själv och hästen, kombinera rätt skida med bana(?) osv.. Hoppas ni förstår hur ja menar :)

Anonym sa...

Det finns inga dåliga vinnare bara dåliga förlorare!

Anonym sa...

Säger inte heller att jag var bäst när jag tränade till Vasaloppet men kolla på det här haha
http://www.youtube.com/watch?v=bqo9IVqAnWk&sns=fb

Anonym sa...

Vad fan spelar det för roll om sporten är farlig eller inte? Visst, när man var 12 år var det coolt när folk skadade sig i t.ex. motorsport men kanske inte längre ;)

Hannes Bergström Frisk sa...

Men anledningen till att en del stör sig på att RGB fick priset är att hästen gör det största arbetet, och hans hästar nämns knappt någonstans.

Anonym sa...

Om jag inte minns helt fel så nämndes ninja i tacktalet! Sen att reportrarna glömmer bort att nämna hästen är ju en annan sak tycker jag. Så de e ju reportrarna de borde klaga på och inte RGB! :)

Hannes Bergström Frisk sa...

Jag tycker hästarna förkänar jerringpriset mer än RGB.

Anonym sa...

Bullshit!!!

Anonym sa...

Har inte läst varje inlägg, men det känns som om hela debatten handlar mycket om män versus kvinnor. Framför allt att killar inte respekterar en idrott/sport/sysselsättning som idag, i Sverige, mest tjejer utövar. Pinsamt för mig som kille 2012!

Är ridning en sport eller inte? Hör den hemma på idrottsgalan? Jag kan själv tycka att en del sporter får väldigt mycket uppmärksamhet i förhållande till antalet utövare. Varför kan man inte vara generös och tycka att det är roligt med att folk har ett intresse som de brinner för?

I min dagstidning fick årets Jerringpris en tredjedels sida i sportbilan på sidan 4. Uppslaget sidan två och tre till att det lokala ishockeylaget förlorat en match.

Anonym sa...

vem som helst kan inte göra det som han gjort, det krävs år av träning, han har inte haft en helt lätt resa.
Jag tycker ni ska vara STOLTA över att lilla Sverige har en av de bästa ryttarna i världen! De flesta inom ridsporten vet vem rgb är och ser upp till honom. Han är helt enkelt grym! Så var stolta ! :D

Det är många fler som var värda priset. T.ex. Hellner. Men han är väll rätt så ung (?), han kommer säkert få fler framgångar och vara nominerad fler gånger :D

Anonym sa...

videon.. hahahaha!

Unknown sa...

Tack för många och bra kommentarer. Tyckte att jag hade sagt mitt så jag ville inte kommentera mer.