onsdag, februari 22, 2012

Tvåa på elljuscupen!


Så ja. Idag kändes det riktigt riktigt bra. Det var ett stort gäng med idag, skidhögskole-elever, YA-elit, snabb-cyklister och så vidare. Tävlingen var fyra varv på övre slingan av elljusspåret, cirka 2,2 kilometer per varv.

Jag fick en bra start, gick upp i täten direkt och efter 500 meter körde jag ett ryck. Kom loss ett tag, men blev ikappåkt utför. Resten av första varvet gick rätt lugnt och jag kom in som trea till varvning.

Direkt på andra varvet stack Jimmie Johnsson, och det var det sjukaste rycket jag varit med om!! Johan Edin lyckades gå med, jag tappade några sekunder och kom i en grupp med Simon Andersson och Anders Solin.

På tredje varvet så turades Simon och Anders åt att dra.

Ut på fjärde så kom vi ikapp Johan Edin. I sista backen längst bort på banan så ryckte jag, men blev inte av med någon, så jag la mig trea i gruppen. Avvaktade och släppte medvetet en liten lucka inför sista nedförsbacken. Körde sedan allt jag orkade och gled förbi Simon och spurtade allt jag kunde och gick i mål på en andraplats. Bara 2-3 sekunder bakom en avstannande Jimmie.

4 kommentarer:

Stor mäktig "white kenyan" sa...

Du börjar bli lite små mäktigt!
Bra insats!

Christian sa...

Mäktigt spurtaren ;)

Anonym sa...

Jimmie blir nog vass på vasan.............

Unknown sa...

Tackar! Jimmie är grym!