söndag, oktober 14

Seger i CX-cupen Falun dag två! Bilder och annat!


Johan Wetso fick till ett skapligt segerfoto på mig!


Så kom den äntligen, dagen D. Dagen då jag äntligen kunde få vinna ett race i CX-cupen. Har varit tvåa tre gånger och trea tre gånger tidigare. Men aldrig fått till det lilla sista, men idag gick det vägen!

Efter en bra start där jag låg 3-4:a in i den första svängen så kände jag att jag hade kontroll. Efter ett halvt varv när vi kom till den längsta backen på banan så var vi fyra man; Jag, David Eriksson, Peter Almlöv och Olof Åström. David stöter i sista branten, jag är beredd och kontrastöter därefter direkt och kommer således loss med David. Ut på varv två så kommer Olof ikapp igen, men efter fartökningar från mig och David så släpper han igen. 

David och jag pratar med varandra och säger att vi ska växeldra och hålla ett hårt tempo. Samarbetet fungerade kanon och vi drog sakta men säkert ifrån de bakomvarande. 

På sista varvet så gör jag ett litet misstag i botten på mördarbacken så David smiter löpandes förbi mig, jag kommer direkt in på hjul och i efterkommande sandparti så strular David till det och jag smiter åter igen förbi. Därefter var det full matning, med 300 meter kvar så skriker Martin Eriksson att jag har lucka, jag matar på in till upploppet där jag kan defilera mig i mål som en av Lugnetsstadions lyckligaste denna dag!

Tack till alla som hejade på mig under dessa dagar, utan er hade det aldrig gått så här bra. Kroppen var på topp båda dagarna, tankarna var glada och fokuserade, tekniken satt kanon tyckte jag också. Så jag är mycket mer än nöjd!

Magnus Darvell vann Prestigeklassen, Jonatan Steen vann Sportklassen och jag Superklassen idag, full utdelning för Skuggarvet alltså! Blev sedan intervjuad av lokaltidningarna efter målgång.

Bilder (osorterat):

Niclas Brus tog snygga bilder. Dessa är från igår.Prispallen från Prestigeklassen.


Prispallen i superklassen.


Liten lucka ute på varv två.
Foto: Mats Wahlén


Min mamma och jag.Fick bjuda på dansen idag igen.


En läcker bild från Stefan CarlssonCirka 20 sekunder långsammare än igår men sämre väder och blötare bana idag. 182 i medelpuls och 192 i maxpuls.

4 kommentarer:

Erik W sa...

Grattis!!! Det där var väl häftigt! Nu är det definitivt dags att lämna superklassen och cykla med de stora pojkarna :)

Jag saknar dig vid middagsbordet i Ramsau. Rödvin varje dag i två veckor nu, formen är på topp!

Unknown sa...

Tack. Grymt som fan :) Ja, kanske det i sinom tid :) Förstår det, låter kanon. Vi hörs och ses :)

Anonym sa...

Grattis! Kul att du fick till det på hemmaplan, du har ju varit däruppe och nosat många gånger som sagt.

Unknown sa...

Tack så mycket, det var riktigt härligt! Tycker du hävdar dig bra i snabbklassen också!!