måndag, april 08, 2013

Säsongen 2012-2013, min bästa hittills. En sammanställning

Med lite distans till det hela så kan jag bara konstatera att denna skidsäsongen varit min hittills bästa i karriären. Många bra resultat och med SM-bronset i stafett som topp. Detta ger blodad tand och hunger inför kommande säsonger, planen som den ser ut idag är att åtminstone satsa tre säsonger till. Jag kommer även att satsa både på sprint, traditionellt och långlopp, ungefär som denna säsongen.

Liten sammanställning av loppen under vintern:

November:

- Premiären i Bruksvallarna den 16 november slutade med en 59:e plats på 10 kilometer klassiskt. Skapligt då jag inte kört några intervallpass innan. Två dagar efter så körde jag en skatesprint och slutade 48:a.


December:

- Idre-helgen 1-2:a, var en riktigt bra helg med en 14:e plats i sprinten och en fjärdeplats på 10 kilometer klassiskt i ett grymt startfält. Distansloppet var ett av mina bättre lopp denna säsongen.


- 15-16:e december så var det dags för Björnjakten i Älvdalen, 7,5 kilometer skate + 15 kilometer klassiskt jaktstart. Slutade 6:a och 4:a. Stabila lopp.

- Sista helgen i december så deltog jag i Mora-pinglan, 10 km klassiskt + 10 kilometer jakstart skate. Hade lite dåliga skidor under den klassiska delen, men pigg kropp. På jakstarten späde jag bågen lite för hårt och tappade således ork mot slutet, men slutade på en total sjundeplats.


Januari:

- 4-6 januari så var det skandinavisk+ sverigecup i Östersund. Fredagens lopp innebar 15 kilometer klassisk och jag blev 41:a, 11:e svensk. Bra lopp. Lördagens klassiska sprint var jag en aning trött på och slutade som 20:e svensk. På söndagens skatelopp slutae jag 74:a, 21:a svensk. Helt okej helg.

- Säsongens långloppspremiär blev Grotfallsrundan den 13:e januari. Jag kände mig stark och slutade trea.- Helgen efter Grotfallsrundan så körde jag Intersportloppet. Orkade gå med tätklungan i 15 kilometer innan jag blev tvungen att släppa. Åkte snålskjuts med två personer som kom ikapp bakifrån och spurtade sedan ifrån dem till en slutlig niondeplats. Min hittills bästa placering i Intersportloppet.


- 23-27 januari så var det dags för SM på hemmaplan. Det blev en stor glädjefest för mig då jag gjorde resultat långt över min förhoppning. 22:a på dubbeljakten, 3:a på stafetten (jag kom trea på startsträckan), 8:a på sprinten (väldigt nära final), 41:a på 15 kilometer skate (vurpa och lite sämre motivationa).Februari:

- Första helgen i februari så körde jag dubbla långlopp och lyckades också med dubbla segrar. Tog hem både Evertsbergsrännet och Bergebo ski maraton. Riktigt kul!- 9:e februari så gick jag i mål på en femteplats i Orsa Grönklitt ski maraton. Mindre än minuten efter vinnaren Jens Eriksson. Upplevde att jag hade lite för bra fäste på mina skidor, så de gick lite tyngre än de andra i tätklungan.

- 17:e februari så körde jag Bessemmerloppet i Högbo. 52 kilometer på en platt bana. Hade vallat skidorna själv och misslyckats med fästet. Skulle med facit i hand ha kört ovallat. Lyckades ändå ta mig i mål på en åttondeplats i ett riktigt starkt startfält. 

Mars:

- Började med att bli förkyld och äta penicillin veckan innan vasaloppet som var ett av säsongens mål. Lyckades ändå bli frisk och tog mig i mål på en 74:e plats. Trots att jag hade fäste på så stakade jag hela loppet. En liten miss med fästvallan gjorde att jag blev ifrångliden av de flesta. Pigg kropp i alla fall.

- 9-10 mars så körde jag Lilla-SS här i Falun. Lyckades komma tvåa på 10 kilometer skate, endast 14 sekunder bakom den starke Simon Andersson. Dagen efter så vann jag och Adam Larsson skejt-sprintstafetten.- 16-17:e mars så kördes avslutningen i Sverigecupen i Kalix. Jag hade problem med mina luftrör och var väldigt hostig. 5 km skate dag ett och 30 kilometer klassiskt jakstart dag 2. Lyckades inte göra mig själv rättvis och slutade på en 19:e plats. Inte nöjd. Visade dock på slutet att jag kan åka fort genom att plocka många placeringar.

- 28:e mars så körde jag två korta lopp trots en förjävlig hosta. Först en uppvisningstävling på Clash of nations där jag blev tvåa efter Robin Bryntesson och därefter direkt till Vansbro för en skatesprint där jag slutade trea efter Bryntesson och Jens Eriksson. En bra dag.April:

Den gångna helgen så körde vi teamsprint på lördagen där jag och Adam Larsson tog oss till final, väl där så slutade vi på en helt okej sjundeplats. Igår så var det femmilen där jag slutade 22:a efter en grym avslutning. Troligen topp 10-15 sista milen.

Avslutningsvis:

Som sagt så var detta en grym säsong. Troligen är jag 3-5:e åkare av de som åkt alla SM-loppen (SM-touren + stafetterna), det är jag sjukt nöjd över. Får jag nu till en bra vår/sommar/höst med träning så kommer nästa säsong gå ännu bättre!

  Inga kommentarer: