onsdag, maj 22, 2013

5 X 6 minuter intervall - premiär på rullskidor
Godkväll kära vänner.

Det blev en bra dag till slut. Efter en trög start på dagens plantsättning så kom vi igång riktigt bra efter "lunchen" (dagens enda rast kl 13.00 i 10 minuter där vi äter två smörgåsar) och jag tyckte vi satte ett stort område så det känns skönt. Vi har fått upp ångan en del nu, så det bådar gott för kommande dagar!

Direkt när jag kom hem kring 18-tiden så gav jag mig ut på  rullskidorna för ett intervallpass i klassisk stil. Jag tog mina 3:or idag. Jag körde sex stycken femminutersintervaller med cirka tre minuter i vila emellan. De första två körde jag från Britsarvet upp emot Lugnet. Intervall 3 och fyra körde jag från Lugnet och upp emot Skuggarvet. De två sista intervallerna körde jag uppför sjulsarvsbacken mot Kårestugan.

Trots att det var riktigt blött i asfalten (rullar trögre då), jag hade mina nya treor och det var första intervallpasset för året så tyckte jag att det kändes rätt bra. Tiderna var inte fy skam dom heller. Så det här med intervaller på rullskidor borde man kanske köra oftare? Det är ju ändå rätt likt det där man harvar runt på under vintrarna. Fast, jag körde ju endast 5-6 intervallpass på rullskidorna förra sommaren, och åkte ändå rätt skapligt i vintras..Inga kommentarer: