måndag, november 25, 2013

Farsta Centrum

Hej där.

Jag vill passa på att skriva några rader om Farsta Centrum. Farsta ligger cirka åtta kilometer söder om Stockholms innerstad och har ett invånarantal på drygt 12 000 personer. Ett perfekt ställe att shoppa på om man inte riktigt vill åka in till storstaden för att uträtta sina ärenden, fika, eller något annat man nu gör i en stad eller ett centrum. Det byggdes under 1 950-talet, tog tre år att upprätta och kostnaden för det hela uppgick till 60 miljoner svenska kronor. Invigningen av detta köpcentrum var den 23 oktober 1 960 och var vid den tiden det största shoppingcentret vi hade i Sverige. 

Farsta Centrum har cirka 150 butiker och restauranger, dessa är fördelade på tre olika våningar. Man kan utan att överdriva säga att det är en viktig knutpunkt för de boende i området runt Farsta, men också för de invånare som bor i den södra delen av Stockholm.

Det finns allt ifrån matbutiker, systembolag, inredningsbutiker, med mera. Men även ställen som inte är förknippat med shopping, såsom: tandläkare, arbetsförmedlingen, kyrka, banker, begravningsbyrå, post, polis, skola, och annat. Det finns egentligen allt man kan önska sig, och allt man söker inom rimlighetens gränser. Det är ett så pass bra shoppingcenter att det under åren 1 999 och 2 000 blev utsett till årets köpcenter i Sverige. 1 999 blev det också utsett till "European shopping centre award", vilket är en stor och bra utmärkelse för ett sådant shoppingcenter.  

Centrumet är välplanerat, fin och lugn miljö,  det är även någorlunda nära till skogen och parker. Det är lättillgängligt från den stora motorvägen och det finns även tunnelbana och pendeltåg som ansluter dit. De stoltserar också med generösa öppettider, ända till klockan 20 på vardagar.

Varför inte passa på att svänga in där när ni har vägarna förbi?

Inga kommentarer: