måndag, februari 17, 2014

4x4' löpintervaller
Då jag inte kan åka skidor på grund av en axel i renoveringsbehov så lär jag ju hitta på annat att träna. Idag blev det löpbandsintervaller i friidrottshallen. Jag körde samma upplägg som andra gånger, alltså fyra stycken fyraminutersintervaller med fyra minuters vila emellan, på 3,00/km-fart, eller 20 km/h. Det funkade i drygt 2,5 intervaller, därefter blev jag tvungen att sänka farten till mediokra 18 km/h. 

Det funkar bra fram tills jag får mjölksyra, därefter är det som att jag tappar all ork och inte kan bli återhämtad igen. En djup formsvacka känns det som. Nu blir det här en aning mentalt också, men jag ska försöka att inte falla ner där. Dock så har jag ju haft en sjukdom efter Kina, ätit penicillin, tränat på hårt och nu en inflammation i axeln. Klart att det påverkar formen, jag måste ju försöka tänka realistiskt och inte försöka stressa fram resultat.

Nu är dock prio ett att bli bra i min axel för att kunna åka Vasaloppet. Tror dock att jag kör det loppet ändå, hur ont jag än har. 

Inga kommentarer: