måndag, februari 24, 2014

4x4' löpintervller, avklarat, bitter ändå.


Sitter väl och lyssnar på Emil Assergård - "Vad ska det bli av oss", så jäkla fin låt!


Somliga går i trasiga skor. Och med trasig axel.

Idag har jag (i alla fall för en kort stund) tystnat och bevisat för den största tvivlaren av min prestationsförmåga, nämligen mig själv att jag kan. Sen förra måndagens löpintervaller, där jag var tvungen att sänka farten sista 1,5 intervallerna så har jag tvekat ännu mer på mig själv, tyckt att jag är en riktigt sopa. 

Idag var det åter dags för fyra stycken fyraminutersintervaller. Hade väl lite tvivel om det skulle gå, men jag tänkte ge det ett ärligt försök! Körde dagens intervaller på Actic. Trevligt att komma tillbaka dit igen, många som känner igen mig där sedan tiden jag jobbade där. Fick idag höra av en som tränar där att jag skriver bra på bloggen och att han tyckte att det går bra för mig, kul!

I alla fall, träningen då: Började med att värma upp i 12 minuter. Mestadels på 4,30 min/km-fart, dunkade även till med en 30 sekunders-farthöjning på 3,00-fart. Därefter var det dags för de fyra intervallerna, med fyra minuters aktiv gång-/jogg-vila emellan:

Intervall 1: 175 snittpuls - 187 maxpuls

Intervall 2: 181 snittpuls - 193 maxpuls

Intervall 3: 182 snittpuls - 197 maxpuls

Intervall 4: 187 snittpuls - 199 maxpuls (sista 30 sekunderna på 1,0 (%?) i lutning)

Blev glad att jag klarade av det. Troligtvis hade jag nog klarat av det förra måndagen också, om jag kört på dessa band. Tror nämligen att de två olika banden är lite annorlunda.

Som "nedjogg" så sprang jag 19 minuter och nästan fem kilometer. Jag brjade på 4,36 min/km-fart och avslutade på 3,50 min/km. Kändes bra här och jag fick ett fint flyt i löpningen. Snittpulsen under "nedjoggen" blev; 175. Alltså en riktigt bra intervallpuls. Brukar få slita på skidor för att komma upp i den pulsen. Tror att dessa pass är riktigt bra!

När jag sprungit klart så testade jag att göra fem chins, kände inget i axeln då! Därefter så testade jag att dra några drag i SkiErgen, och det gjorde tyvärr ont i axeln... 

Snittpulsen under det timmeslånga passet blev 163! 

Inga kommentarer: