tisdag, april 29, 2014

Reglage-bekymmer

Hej. 

Har ett litet bekymmer med min cykel, eller rättare sagt mitt ena reglage. Jag upptäckte nämligen under gårdagens pass att det högra reglaget satt något löst. När jag kom hem så vek jag undan "hooden" för att få fram skruven att dra åt reglaget med. Upptäckte då att den skruven hade dragits rund, så den gick ej att dra åt hårdare. Dock så fick jag loss den. 

Problemet nu är att Shimano inte verkar ha denna bult/hylsa som reservdel, så man lär troligen köpa ett helt nytt reglage, och det känns ju mindre kul på en ny cykel. 

Reglaget är ett elva-delat Shimano Ultegra från 2014. Någon av er som har en idé?
4 kommentarer:

Fritz sa...

Halloj Adam,

Attans vad trist, men min första tanke var direkt - om reglaget är från förra året borde du rimligtvis fortfarande ha garanti på grejerna, eller köpte du det begagnat?

Helt klart värt att kolla upp, för att behöva köpa ett helt nytt reglage låter lite magstarkt för en skruv, annars är ett tips också att gå till en välsorterad järnhandel och visa upp skruven de har säkert en liknande liggandes. Även om det kanske är en stjärna, torkx eller annat =)

Med vänlig hälsning
Fritz
www.cykelbloggar.se

swyzak sa...

Hej Adam, fellow rider av samma cykelmärke som du och exakt samma problem. Märkte det när den kom och försökte dra åt och det gick av samma orsak som för dig inte. Vred den dock i läge och den verkar peppar peppar inte röra sig mer trots att man kör för fullt. Dock är jag intresserad av hur man skulle lösa det fall problem skulle uppstå.

Anonym sa...

Den finns som artikel tillsammans med klamman och du finner den som #item8 i länken nedan. Det ser dock ut som att Shimano har beslutat att inte lagerhålla/ta hem den.

http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/ST/EV-ST-6770-3293A_v1_m56577569830810293.pdf

Adam Steen sa...

Tack för tipsen alla. Nu är det löst! :)