måndag, april 28, 2014

Tunga ben och dryg vind - men ändock ett bra pass!


Idag har jag kört vändan: Falun - Smedsbo - Valsan - Rexbo - Hälgbo - Romma - Hisvåla - Sågmyra - Grycksbo - Falun. Redan när jag åkte ut längs med Ingarvet efter cirka två kilometer kände jag att både ben och vind inte var med mig idag. Jag fick slita för att ens ta mig framåt. Jag krigade på det jag kunde, men efter en dryg timme, där jag svängde av höger i Hälgbo blev jag tvungen att ta min energikaka. Kände mig alldeles klen i benen och var mest hungrig. På väg upp emot Hisvåla var jag fortsatt seg, men bestämde mig för att fortsätta ligga på i skaplig fart och intensitet till Sågmyra. 

Väl i Sågmyra så bestämde jag mig för att ta en snabb paus och köpa en chokladboll, samt en coca cola (dricker typ aldrig läsk). Vanligtvis vill jag undvika att äta på pass upp till tre timmar, men idag var jag så pass seg, samt att jag ville ha ett bra pass för intensiteten, så denna korta paus och energipåfyllning var kanon. 

Resterande del av passet gick riktigt bra och jag höjde snittfarten från 30,6 i Sågmyra, till 32,1 hemma i Falun. Snittpulsen på dagens pass blev 150 och maxpulsen 174. Totalt var jag ute i tre timmar på min cykel från SensaInga kommentarer: