söndag, maj 4

Tre timmar cykel med Simon, i snö, motvind och ytterst lite medvind


Det blev ett vädermässigt ganska konstigt pass idag, med dödens motvind, soligt och snöfall(!) under cirka en timmes tid. Vi (jag och Simon) startade vår rutt i Falun, cyklade igenom Hosjö, Danholn, Karlsbyheden, Ruptjärn, Boda och var till sist i Svärdsjö efter en timmes cyklande (26 km/h i snittfart) i konstant motvind. Under den timmen så försökte jag dricka mitt medhavda vatten en gång, men flaskan jag drack ur kan inte ha varit diskad på ett tag (läs;aldrig), så jag stannade till på Gottboden i Svärdsjö och sköljde ur den så gott jag kunde:


När vi passerat Svärdsjö så blåste det om möjligt än mer motvind ett tag och det snöade rätt friskt. Men då vi kommit in i Linghed så fick vi en mer behaglig sidvind och det slutade snöa för ett tag. Mellan Enviken och Toftbyn så hade vi en riktigt skön medvind och vi kunde mejsla på lite. I Toftbyn så började vinden blåsa åt lite olika håll, men jag kände mig rätt pigg här så det spelade inte så stor roll. Vi fortsatte vår rutt in mot Falun, tog av höger ner till Österå och åkte ett varv runt Varpan. Tillbaka i Falun igen så hade vi åkt i 2,40 timmar, så vi skarvade runt Slätta och Ingarvet.

Det blev ett fint pass ändå idag, och trots att jag har en ruskig träningsvärk i benen så kändes det faktiskt helt okej i kroppen. Denna vecka har jag nu tränat 18 timmar på, det var ett tag sedan sist.


Inga kommentarer: