fredag, juni 13

5 x 9,5 minuter klassiska intervaller


Tjoho.

Ett av två planerade pass för dagen är avklarat, klassiska intervaller på ProSki 3:or. Vi körde intervallerna från Järlinden, upp igenom bostadsområdet vid Högbo och målgång vid Kårestugan. Var väl en aning seg idag, men försökte fokusera på att göra mitt pass, att åka tekniskt bra och att få en bra genomkörare helt enkelt. Gick väl helt okej, kände av min sedvanliga ryggkramp under sista tredjedelen av varje intervall, men det var inte bedrövligt i alla fall denna gång. Skönt det i alla fall. Jag fick lite tips om tekniken, grejen jag gör då jag diagonalar är att jag tappar tyngdöverföringen, "tappar" höften, blir lite liggande framåt och det gör att ryggen får en enorm påfrestning och aldrig någon riktig vila emellan diagonal-tagen. Jag förstår hur dom menar, men inte hur jag ska komma ifrån det och bli bättre. Förr kunde jag ju åka klassiskt bra, nu känns det som att jag inte kan det längre. Dock så vet jag ju att jag inte brukar åka så bra mot andra på somrarna vad det gäller rullskidor.

Något som är konstigt är att jag tycker jag presterar bra på cykeln, där känner jag mig stark och får ut all kraft. Även på löpning (trots ganska lite träning där för tillfället) så känns det även där bra, men när det kommer till rullskidor så känns det mesta bara fel, måste vara något tekniskt. Men jag kunde ju åka bra förr.. Konstigt det där. Kanske läge för en cykelsatsning?Nedrull med pojkarna.

Inga kommentarer: