onsdag, juni 11

Fjärdeplats på Dalacupen #3!!!


Trött och svettig efter målgång, med min vita Void cycling-tröja.

Gårdagens Dalacup i Torsång-Milsbo var min hittills bästa! Det började med att jag och Robert Reyier Österling cyklade dit, en fin tur på strax under en timme. Därefter så var det dags för tävlingen, tre varv på en 16,6 kilometer lång bana, vilket blev strax under 50 kilometer. Christoffer Stevensson och Mats Andersson som blev etta och tvåa gick loss tidigt, och vi var väl aldrig riktigt nära att komma ikapp dom. 

Vi i den jagade klungan blev snabbt åtta man, (efter en ganska så hård körning så tappade många starka namn):

Johan Landström 3:a
Jag 4:a
Marcus Streijffert 4:a (vi delade den platsen, då vi var väldigt lika över mål)
Niklas Kindåker (SM-linjevinnare 1991)
Robert Reyier Österling
Fredrik Frykberg (osäker på ordningen bland dessa)

Jag tyckte vi hade ett gott samarbete i princip hela tiden, alla tog sina förningar och vi rullade på fint, efter två av tre varv så hade vi 43,0 i medelfart. Under sistavarvet så blev det bitvis lite avvaktande körning, och vi tappade mer tid på de två i spets (vi var cirka tre minuter efter dessa i mål). När det mot slutet var dags för spurt så lät jag denna gång någon annan dra upp spurten och sedan attackerade från dennes hjul, denna gång gick det bättre och jag blev tvåa efter Landström. 

Bitvis så fick jag slita rätt hårt, medan jag bitvis kände mig stark. I det stora hela så kändes det faktiskt klart över förväntan. Tror aldrig jag haft så här bra cykelben, riktigt skoj! Stort tack till Henrik Öijer som arrangerar dessa dalacuper också, många som uppskattar det. Stort tack även till min Sensa-cykel också, som jag gillar mer och mer!

Data från racet:

1,11,09 minuter
49,79 kilometer
42,0 snittfart
173 snittpuls
197 maxpuls (i spurten)
401 höjdmeter
64,9 maxfart

Bilder:
Samling innan start.


Rullning till starten.Nedrull med de starka killarna från Motala AIF Cykel.


Bild från spurten.


Jag sliter på, ut på varv tre.

De två senaste fotona är tagna av mamma Margareta Steen.

Garmin- och Strava-data:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå! Följer din blogg sporadiskt. Bor i Östersund, åker mkt längdskidor. Funderar på att flytta till Falun. Frågan är naturligtvis hur bra är Falun, egentligen? Tänker då som skidnörd på; Förutsättningar på vintern, rullskidvägar (asfaltskvalite), och löpvägar(i skogen).

Har pratat med en som bott i Falun och han sågade vintern där... Kul om du vill ge lite "för" och "emot"!

mvh

Adam Steen sa...

Hej.

Okej okej, vad kul.

Jag tycker givetvis att Falun är bra. Bara det är under nollan (under ett tag så att spårgubbarna kan tillverka snö) så har vi allt som oftast åkbara slingor på Lugnet, och dom är helt okej både i kvalité och kupering.

Rullskidsvägar finns det gott om och asfaltskvalitén är oftast mer än godkänd, enda minuset är att vi ej har en rullskidbana.

Löpslingor är bra; Stångtjärn, Lugnet, Jungfruberget är mina favoriter.