söndag, juni 1

Tia (ca) på #Dalarullen i bra motstånd


Vi var 30 seedade herråkare som fick låna helt nya rullskidor från Elpex. Efteråt så frågade jag om jag kunde få dem, och det kunde jag. Stort tack till er Elpex! Modellen var Team 610, och jag gillade åkkänslan på dem!

Få var första riktiga fartpasset på rullskidor för denna säsong avklarat. Fint att börja med en tävling över 42 kilometer. Jag hängde med fint i starten och var med i täten fram till cirka två kilometer innan varvningen (2 x 21 kilometer var banban). Efter varvningen (ganska precis 50 minuter) så bildade jag, Adam Larsson och Rikard Tynell en grupp som höll ett bra samarbete i princip hela andra varvet. Jag hade en bättre känsla än vad jag förväntade mig att jag skulle ha, men jag känner att det saknas lite fartträning, det kommer framöver. 

Ryggkrampen jag var rädd för innan var inte alls farlig, dock så var det mer en rejäl ryggsmärta i ländryggen bitvis. Inget som tog ner min prestationsförmåga dock, men ändå väldigt irriterande och obehagligt. Jag är nöjd med dagens race.

Medelpulsen under mitt 1,42,42 (enligt klockan, startade tiden några sekunder innan) timmar långa lopp blev 176 och maxpulsen 191. Ett väl genomfört pass!

Såhär blev listan (som jag uppfattade den efter målgång, med reservation för eventuella fel):

10: Adam Steen 

Jessica langade och tog några mäktiga bilder (tack!) på en krokig Adam under slutet av andravarvet (längs gamla Svärdsjövägen):6 kommentarer:

Solsjö sa...

Vad säger du om tävling på 2or, du som är elitåkare? Piss jämfört med PU eller helt ok?

Adam Steen sa...

Jag tycker det är bättre. Blir mer skidlikt och lockar troligtvis mer "riktiga" skidåkare.

Solsjö sa...

Bättre även för motionärerna anser jag.

Adam Steen sa...

Det håller jag med om!

Anonym sa...

Jag kan förstå av bilderna att du har ont i ländryggen. Du ser ut att ha en låsning i bröstryggen och ditt bäcken ser roterat ut, detta dock endast utläst från bilderna. Bra tävling trots detta dock!

Adam Steen sa...

Det stämmer nog rätt bra. Går det att lösa? Tack!