tisdag, juli 1

Falun - Mora, 35,1 km/h i snitt med fina ben!


Står väl och väntar på att min Garmin edge 500 ska få kontakt med satelliterna.

Idag har det gått riktigt bra att cykla vill jag lova. Kände med en gång att benen var med på noterna idag, vädret var finare än på bra länge så jag kunde ha kort-kort, vinden var antingen stilla eller svagt med. Så det mesta pekade på en trevlig tur. 

Sist jag cyklade till Mora så hade jag en plan att ta det lugnt uppför för att trycka lite mer på platten. Idag hade jag en plan att göra tvärtom, alltså mata på uppför och flyta på mer energisnålt på platten. Det funkade fint.  

Rutten som kördes var: Falun - Smedsbo - Valsan - Insjön - Leksand - Siljansnäs - Gesunda - Sollerön - Mora. Jag tycker den är riktigt fin, utan några stora vägar, fin miljö och inte så mycket trafik.

Jag kände mig pigg under i princip hela turen, hade fina ben och kunde hela tiden öka farten utan större ansträngning om jag behövde. Så här bra cykelben har jag nog aldrig någonsin haft. Det var bara på slutet jag fick slita lite, för att klara snittfarten över 35, och det gick ju bra!

Siffror från turen:

3,15,50 timmar
114,4 kilometer
35,1 km/h i snittfart
140 snittpuls
177 maxpuls

Bilder, strava och sådär:

Idag skötte sig både ben och Sensa-cykel optimalt!Susade igenom vackra Valsan med gott mod, hög fart och fina ben.


Cykelbanan mellan Insjön och Leksand.


Strax efter att bilden ovan tagits så kom en moped ikapp mig, jag kastade mig in på hjul och fick en fin pace-åkning i cirka 7 kilometer, in till Leksandsrondellen, mopeden gick 45 km/h och jag fick trampa på en del uppför för att gå med.


Här har jag passerat Leksand och är på väg emot Siljansnäs.


Ut ur Siljansnäs, 30 kilometer till Sollerön.


Nöjd kille med sina nya Oakley M2 frame, som för övrigt var kanon!!


Långa raksträckor och skog dominerar vägen mellan Siljansnäs och Sollerön. Ganska mysigt faktiskt.


Närmar mig bebyggelse och Sollerön.


Nu på Sollerön med sikte på Mora.


Hyfsad nöjd med dagens data!Inga kommentarer: