söndag, juli 13

Femma idag, bästa känslan hittills


I bilen på väg hem med segraren på dagens etapp Simon Andersson.

Dagens etapp var faktiskt den bästa både enligt känsla och resultatmässigt. För er med lokalkännedom så startade vi precis innan Brusala-backen och gick i mål på toppen av gamla Berget-backen (typ i Kårarvet). Det var bitvis en rejäl motvind idag och en del stigningar, så det var rätt kämpigt emellanåt att bara staka. Jag körde idag på ProSki-skidor med treor bak och tvåor fram, blev lagomt rullmotstånd.

Vi startade som tidigare nämnt i jaktstart, och de med fyra minuter eller mer efter i sammandraget, samt de som inte kört innan fick starta i en "vågstart" tillsammans fyra minuter efter ledaren. Jag gick ut 3,35 efter Jimmie som ledde. Simon som inte kört någon etapp innan startade alltså 25 sekunder efter mig, dessa sekunder hade han blåst ikapp ganska så snart, jag satsade då allt på ett kort och hängde med honom med målet att det fick bära eller brista. Jag lyckades hänga med till näst sista uppförsbacken med cirka fem minuters åkning kvar, därefter så tappade jag ytterligare 25 sekunder på honom, det är ett resultat jag är nöjd med. Jag blev trött och jag kämpade det jag kunde. Kom femma på dagens etapp (troligen sammanlagt också?) och jag var endast sju sekunder från tredjeplatsen idag, så det var ett bra lopp av mig.

Snittpulsen på det 9,92 kilometer långa racet blev 176, maxpulsen 189 och tiden blev 26,49! Nu är DSA-summer tour slut för denna gång. I eftermiddag väntar ett lugnt och kort pass.

Inga kommentarer: