tisdag, juli 15

Gym och stakintervaller


Det här eftermiddagspasset tog knäcken på mig vill jag lova, och då åkte jag på mina Elpex-tvåor, medan Simon åkte på Elpex-treor. 

Vi började med att åka upp till gymet, där körde vi tre övningar i cablecross, fokuserad på stakning: 

- 3 X 12 tricepspress, 60 kilo
- 3 X 12 latsdrag, 70 kilo
- 3 X 12 magcrunch, 85 kilo 

Därefter så gav vi oss iväg till Lilltäkt, via gamla Svärdsjövägen. Här var det dags för stakintervaller, med något enstaka inslag av stakning med frånskjut. Inför intervallerna så kände jag att jag började känna mig energilåg och hade dödslåg puls, så jag klämde i mig en gel och en energikaka innan helvetet brakade loss på riktigt,

- Första intervallen startades i Kolbergsbo och gick i mål på toppen i Skuggarvet i höjd med Darvells barndomshem. 4,6 kilometer - 14 minuter. 

- Andra intervallen, dalen i Skuggarvet till toppen mellan Skuggarvet och Lugnet. 2,4 kilometer - 7,20 minuter (en av mina bästa tider någonsin).

- Tredje intervallen, från starten av frisbee-golfen, tillbaka upp på toppen mellan Lugnet och Skuggarvet. 2,7 kilometer - 7,50 minuter. 

- Fjärde intervallen, från starten av frisbeegolfen, till Kårestugan. 2,35 kilometer - 7,20 minuter (en av mina bästa tider).

Jag hade rätt bra tider, men pulsen var till en början ruskigt låg (156 i snitt på första intervallen) - men mot slutet så blev den högre (175 i snitt och 189 i max på sista), och jag var allmänt seg i kroppen. Men jag är rätt nöjd ändå såhär efteråt, skulle aldrig kunna få till ett sådant här kingade själv. På nedvarvningen så krampade jag i armarna. 

Inga kommentarer: