söndag, augusti 17

Löpintervaller bana och terräng med bästa känslan hittills i år!


Förr om åren när man var friidrottare så var det en dröm (nåja..) att kliva in på löparbanorna. Nuförtiden så är det också en dröm, dock med ett "mar" före...


Jag gillar ju att träna i bar överkropp som ni alla vet, men idag tillät inte vädret det tråkigt nog, men vad gör väl det när jag sprang i min nya sömlösa tröja från Craft!?

Puh, äntligen hemma från helvetespasset. Och tro det eller ej, men det börjar faktiskt kännas bättre i löpningen nu! Äntligen känns det som att benen börjar vakna till liv, det var väl på tiden.

Jag började med att jogga upp till Lugnet och friidrottsarenan, därefter drog jag av följande intervaller:

- 800 meter

- 2 x 400 meter

- 3 x 300 meter

- 4 x 200 meter

- 5 x 100 meter

Lyckades uppnå dagens mål; att bli tokstum! Tyckte ändå att jag hade rätt bra driv i steget och det är jag nöjd med. Därefter var det dags för block två på träningen, intervaller på tröskeln, för att "skölja ur", samt få lite mer träning på hjärtat, körde följande:

- 10 minuter, Sprang här uppför den gamla slalombacken till höger om hoppbackarna. Här var det lite svårt att komma igång och jag fick inte upp pulsen som jag ville.

- 6 minuter, Öppnade tokhårt och attackerade in i varje backe, samt höll bra tryck både på platten och utför, här kändes det riktigt bra och benen svarade bättre än på hela sommaren!

- 8 minuter, Även här kunde jag trycka på under hela intervallen, pulsen var bra och så även farten! Tidigare i sommar har jag kunnat haft bra puls, men inte något riktigt driv i steget eller farten. 

- 4 minuter, Mestadels lättsprunget här, så ganska låg puls, men bra fart.

- 2 minuter, Sluttande uppför hela intervallen, sprang max under hela och hade både bra puls och fart!!

Totalt var jag ute i två timmar, med en snittpuls av 146 och maxpuls på 183!Inga kommentarer: