onsdag, september 17

Ta hand om ömma muskler efter aktivitet

Om det är första gången man deltar i fysisk träning, är chansen att du kanske känner smärta i hela kroppen på grund av ömma muskler. Egentligen är denna reaktion bara en normal sak särskilt för nybörjare, eftersom musklerna inte har använts till stretching och ansträngande rörelser under en längre tid. Det finns dock ingenting att klaga över eftersom denna smärta kan lindras genom följande sätt: 
Spendera tid för lång vila 

När smärtan är svår, tvinga inte dig själv att träna vidare. Tillbringa många timmar för vila genom att ligga på en fast säng. Sätt din kropp i ett stationärt läge för att låta musklerna stabiliseras. Enkla rörelser som att titta på TV eller spela casino spel på din mobil är okej så länge dessa är gjorda i lugna rörelser.

Besök en massör 

Trötta ömma muskler behöver lite massage och knådning för att blodflödet återställs normalt. Besök en massagesalong eller kontakta en massör för att komma hem till dig och utför holistisk kroppsmassage. Detta kommer säkert att få dig att må bättre. Således kan du komma tillbaka till din vanliga dagliga rutin. 

Sätt is förpackningar på allvarligt stressade områden 

Sätt is förpackningar på kroppsdelar där smärta är mycket kännbara. Detta kommer att bidra till att minska inflammation i muskeln särskilt för delar som skadats. Använd is-förpackningar enbart inom 72-timmarsperioden. Efter kylpåseterapin, använd varm handduk eller varmt vatten på samma område. Värme kommer att avlasta musklerna längre och ger en mer avkopplande känsla. 

Ta smärtstillande 

Det finns över-the-counter smärtstillande som kan vidtas för att hantera smärta vid början av ömma muskler. Ta Advil eller Tylenol med ett intervall på sex timmar tills smärta reduceras. Om ingen smärta är lättad, rådgör med en läkare för ett högre potent läkemedel. Smärtstillande är bara ett alternativ för smärtsamma muskler men om smärtan är acceptabel, kan du välja att inte ta en. Det skulle vara en fördel att inte vara beroende av läkemedel hela tiden. 

Kom tillbaka med mild träning successivt 

Så fort smärtan är borta och din kropp är tillbaka till sitt normala tillstånd, kan du gradvis komma tillbaka till dina normala aktiviteter. Du kan fortfarande utföra daglig träning men se till att träna ett par minuter av uppvärmning innan engagerande in i tyngre träningsscheman. Mild motion rekommenderas först så att kroppen kan klara av smärtan på lämpligt sätt. 

Sammanfattningsvis tillämpa dessa tips på din väg till fysisk fitnesss du skulle kunna hantera smärtan lätt. Så länge det finns lösningar på ömma muskler, är träning alltid möjligt. Vad som är viktigt är att du styrs av en fitness instruktör eller tillförlitlig träning manual.

Inga kommentarer: