torsdag, oktober 23

30 impulser på två timmar skate


Inspirerande väder idag, verkligen. Tredje dagen i rad med låga plusgrader, regn, blåst och dimma.


Facet av en allt mer bitter och less kille. Nu börjar jag känna igen mig igen när bitterheten kommer smygande. Hur fan kan man vara så dum att man håller på med detta? Hjälmen lämnade jag hemma idag då det dröp vatten om den sedan gårdagen. 

Ja ja, jag har segat mig igenom ytterligare två timmar på rullskidbanan uppe i Holmenkollen. Tycker fortfarande att den är riktigt fin. Det är väl det enda positiva här borta i väst. Jag står fortfarande fast vid att jag hellre bor i Danmark. Men det var inte detta jag skulle skriva om, tänkte berätta för er om passet:

Började med att köra en halvtimme lugnt därefter brände jag av 30 stycken impulser (15 stavtag maxinsats), delade upp det hela i fem block á sex impulser:

1:a blocket: Brant uppför (tvåans växel)

2:a blocket: På platten (treans växel)

3:e blocket: Starter, varannan stakning och varannan skate (stakning, tvåans + treans växel)

4:e blocket: Lätt utför (treans + fyrans växel)

5:e blocket: Ett varv runt banan med varierande impulser (tvåans + treans + fyrans växel)

Det blev ett helt okej pass idag, musklerna fick jobba på bra. Har en bit kvar till att bli rapp. Men lite 10"-20"-intervaller inför och även under säsongen ska nog råda bot på det gubbsega. 

Siffrorna från dagen blev som följer:

2,00,02 timmar
30,89 kilometer
135 snittpuls
159 maxpuls
15,4 km/h snittfart
805 höjdmeter

4 kommentarer:

Joel sa...

Ett pannben från en annan planet alltså! Kung!!

Adam Steen sa...

Haha. Det har nog alla om man bara vill :) detta är ju det enda jag lever för, då kan man väl lika gärna köra :)

Joel sa...

Önskar dig all lycka till i vinter! Å grym blogg förresten, väldigt kul å följa!

Adam Steen sa...

Tack så mycket, kul att höra! :)