onsdag, oktober 1

Sprintintervaller


Vi är väl så glada jag och Maria Nordström!


Lars Suther och Adam Larsson är både glada och snabba. 

Dagens schema hittills:

- Gå upp, äta frukost, klä sig för träning

- Träning (mer om den under)

- Dusch, i med snabb energi, kort sovpaus (viktigt dagar som denna)

- Lunch på Dala Wärdshus

- Jobb

Träningen då;

Var ingen höjdardag idag, var rätt seg då jag drog iväg. Planen för dagen var att köra på en väldigt tuff sprintbana, klassiskt i Krondiket (cirka 1,3 kilometer). En gång i tröskelfart, en gång med individuell start i maxfart och tre gånger med gemensam start. 

Jag kände mig pigg på tröskeln och det första maxsdraget med individuell start, därefter var det tack och godnatt. Drog på mig rejält med syra (dock bara 183 i maxpuls) och kunde inte riktigt driva på i den farten jag ville. Troligen är jag inte riktigt van än bara. 

Stakningen och stakning med frånskjut funkade inte helt optimalt idag. Varken fartmässigt eller tekniskt. Diagonalåkningen fungerade bättre måste jag säga. Men idag, liksom igår hade vi teknikhjälp med oss, och jag fick åter tips och nycklar att jobba med! Så förhoppningsvis så blir det bättre. 

Skönt med bara ett pass idag!  

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du att du skulle kunna försöka förklara hur ni åkte banan? För jag antar att ni hittade någon sträckning där ni även kan stå på utför? Eller det kanske inte var en varvbanan utan från punkt A-B så att ni vilade utför på vägen tillbaka?

Adam Steen sa...

Jättesvårt att förklara banan, men start typ ovanför rondellen vid Bilmetro och mål på högsta punkten, därefter blev vi skjutsade i buss ned till starten igen.

Anonym sa...

Aha det är en buss man skall ha :) en annan får ju inte ens en pakethållare att glida tillbaka till intervallstarter på. Man får snällt ploga sig igenom livet. Hade hoppats ni hade en grym varvbana där :) tack för svaret iallafall!

Adam Steen sa...

Lugnt de :)