tisdag, oktober 21

Tre timmar rullskidor (skate + klassiskt)


Regn och blåst hela passet igenom, men vad gör väl det när man får åka på en sådan mäktig rullskidbana som den i Holmenkollen?!

Jo, jag blev en aning blöt under dagens träningspass. Det regnade som sagt konstant, ibland var det så dimmigt att man knappt såg framför sig och sedan så blåste det bitvis en sjuk motvind. Jag åkte första två timmarna på mina skateskidor och den tredje timmen klassiskt. Kändes faktiskt bra idag i kroppen och jag försökte hela tiden tänka på tekniken, den kändes också rätt bra!

Enda misären under dagen var att min skatestav gick av. Men jag tror att den bröts av redan i fredags efter tröskeldraget, då råkade jag nämligen (för första gången i livet) sätta ner staven i en lövövertäckt brunn och jag hörde hur det knakade i den. Fanskapet höll ju i cirka en timmes åkning efter det i alla fall, bättre än inget!

Såhär såg min träning ut i siffror:

Skate: 1,57,33 timmar -  31,2 kilometer - 137 snittpuls - 159 maxpuls - 15,9 km/h snittfart - 770 höjdmeter - 6 impulser

Klassiskt: 1,02,29 timmar - 17,1 kilometer - 133 snittpuls - 160 maxpuls - 16,4 km/h snittfart - 435 hljdmeter - 4 impulser
Mina skateskidor från Elpex är inte bara skitsköna att åka på, stänkskärma funkar klockrent, trots att jag åkt två timmar i spöregn så var skidor och pjäxor fria från lort och vatten!

Inga kommentarer: