torsdag, november 27

Lite mer tankar om kommande tävlingar, ryggen och så


Var ute och gick en sväng efter lunch idag och försökte rensa tankarna lite. 

Från glad till bitter på en handvändning. Har ju rätt lätt för att skifta rätt fort. Det mesta är som jag tidigare skrivit; svart eller vitt. Har inget riktigt "skyddsnät" som dämpar fallet. Så små saker kan få mig rätt lätt ur balans. 

Är fortfarande jävligt less och bitter över att inte få åka till Piteå. Tycker inte om att bli petad. Och speciellt inte när jag åker riktigt bra. Som ni förstår så håller jag igen till 90% av det jag känner och tycker här i texten. Det är väl tur att man vuxit på några bitar. Men de som känner mig vet ju.. 

Är dock glad att jag valde att åka direkt hot till Idre Fjäll efter tävlingarna i Bruksvallarna. Skidåkningen här har gjort gott både för kropp och knopp. Även om det är en klen tröst. Som jag känner just nu så hade jag gärna stannat kvar här på Idre Fjäll några veckor till. Men det är ju tyvärr svårt att få till det praktiska. 

Och sen har jag den där förbannade ryggen som jävlas. Jag kämpar vidare med mina övningar, smörjer in den med antiinflammatoriska salvor och äter Ipren. Känner inte så mycket när jag åker skidor, men det kommer ju säkerligen att vända och bli värre när jag minst anar det. Dock så har jag så fruktansvärt ont nör jag försöker resa mig upp och bara av att böja mig ner och plocka upp något från golvet. Det känns som att någon trycker in en trubbig kniv och vrider om längst ner i ryggraden på mig. 

Men men. Allt det här jävulskapet har man väl fått för sina synder. Imorgon får jag i alla fall åka skidor igen i en av de vackraste omgivningar jag någonsin vistats i. Det hade kunnat varit än värre. 

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du är väl överansträngd i ryggen. Typ muskelsträckning/kramp. Ipren botar inget det gör bara att du med stor risk förvärrar tillståndet. Smärtan är ju kroppens signal att den inte mår bra. Med ipren tystar du bara den signalen med resultatet att skadan lätt förvärras. Ta bort medicinen och lyssna på kroppen och låt den styra.
Mvh

Adam Steen sa...

Hur ska man få bort det då tror du? Vilade fem dagar helt och det blev inte mycket bättre av det.

Anonym sa...

Försök fixa en MR Adam..! Många strulande ryggar i skidsverige på slutet och det är flera som gått över gränsen bara här i stan så kolla upp det ordentligt är mitt tips! /hampedonk

Adam Steen sa...

Okej!

JJ sa...

Hade samma problem i länden men för min del visade det sig bero på stela höftböjare/bäcken = naprapat och stretch fixade biffen. Grymt även att göra sit-ups på pilatesboll och sträcka ut ryggen så mycket det går med vikt på bröstet.

Adam Steen sa...

Thanks

Anonym sa...

Tjena Adam. kan rekommendera att ta kontakt med Marcus Flyning på NHK. Håller förvisso till i örebro, men är definitivt värd resan. Han har hjälp mig med min rygg och nacke efter en hockeyskada. Har gått till flera men ingen har varit i närheten av att få ordning på mina problem. Mvh Fredrik.

Adam Steen sa...

Okej tack!

Anonym sa...

Hej Adam,
du bör kolla ryggen via en MR. utifrån vad det visar får du ta ett beslut. jag kämpade i flera år med dålig rygg. Ofta funkade det med skidåkning, men däremellan hade jag stora problem. MR visade att två diskar var dåliga. Tiden tillsammans med coreträning löse problemet.

Adam Steen sa...

Låter vettigt. Tack

Anonym sa...

Exakt vad skulle en mr kunna bidra med som förändrar det faktum att lätt rörelseträning, i övrigt vila är behandlingen. Ingenting. Träna på det som inte förvärrar ryggen ex vattenlöpn, ev cykling, styrka.
Finns inga genvägar musklerna i din rygg behöver vila , det är inget som varken ipren el en MR kommer ändra på.
Mvh Magnus, läkare

Adam Steen sa...

Låter vettigt. Helt klart. Men som du kanske förstår så är vila något en elitsatsande har lite svårt att lyssna på.